Robert Kreuning

Puntje voor Advendo'57

7 december 2019 om 20:04 Voetbal

EDERVEEN ,,Misschien is uiteindelijk een puntendeling wel de juiste verhouding. Maar als er qua kansen iemand had moeten winnen, waren wij dat geweest'', liet Jan Fluit na de 1-1 tussen Hoevelaken en Advendo'57 weten.

De trainer was zelf ook tegen geel aangelopen. ,,Scheidsrechter John van Manen telde een kwartier extra tijd bij. Ik vroeg of hij wel wijs was. Hij is toch al niet onze vriend. De eerste wedstrijd van het seizoen tegen Veenendaal hadden wij hem al niet mee. Nu gaf hij ver in de tweede helft Hoevelaken een strafschop nadat Rik Kelderman een bal in zijn maag had gekregen.''

,,Wij speelden een hele goede eerste helft'', analyseerde de inmiddels afgekoelde Fluit. ,,Na twee gemiste kansen, gleed Niels van Ginkel een voorzet van Rik Kelderman binnen. Pas net voor rust moest doelman Ewald van Manen voor het eerst in actie komen.''

,,In de tweede helft waren er kansen over en weer. Dirko Bos twee keer en ook Elbert van Zanten. Wij werden wel meer onder druk gezet. Ewald van Manen redde een paar keer goed. Helaas kon hij die zure strafschop (schutter Fabian Bezembinder) ook niet pakken.''

,,Achteraf gezien hadden wij de wedstrijd de eerste helft naar ons toe moeten trekken. We lopen in ieder geval een puntje uit op Teuge. Ook is het goed voor de moraal. Maar we beseffen dat het zaterdag heel lastig gaat worden bij Blauw Geel'', besluit Jan Fluit.