Daphne van Kruistum scoorde 4 doelpunten
Daphne van Kruistum scoorde 4 doelpunten DTS Ede

DTS Ede vrouwen 1 zonder tegenstand naar grote score

7 december 2019 om 21:40 Voetbal Deel je nieuws

De dames van DTS Ede hebben vandaag als verwacht een grote overwinning behaald tegen de dames van Stedoco. Een wedstrijd die eigenlijk geen wedstrijd was en alleen maar op een schiettent leek. Dat de uiteindelijke eindstand op 0-9 kwam was eigenlijk nog aan de lage kant.

DTS wilde vandaag tegen het laag geklasseerde Stedoco werken aan het doelsaldo. Deze opdracht begon al in de vijfde minuut nadat Daphne van Kruistum uit een voorzet van Kirsten Koopmans raak kopte 1-0. De toon was gezet en het was dan ook eenrichtingsverkeer naar het doel van Stedoco. In de eerste 45 minuten voerde DTS de score op naar 0-5 met doelpunten van Gera op den Kelder (pen.), Sofie Houba, wederom Daphne van Kruistum en Kirsten Koopmans. Stedoco kwam er geheel niet aan te pas en probeerde met een negenmans verdediging de score beperkt te houden. Keepster Renate Verhoeven van DTS kreeg welgeteld 4 terugspeelballen te verwerken in de eerste helft.

In de rust wisselde trainer Linda Helbling twee verdedigers in voor twee extra aanvallers. Eveline Zech, net ingevallen, wist al na 3 minuten het net te vinden 0-6. Door het overvolle strafschopgebied van Stedoco was het ondanks grote kansen lastig om het laatste tikkie te geven. Ook de lat werkte niet mee. Daarom besloot Yvette Derks het maar van afstand en scoorde een prachtige 0-7. Het vervolg van de wedstrijd werd rommelig waar DTS niet het gaatje in de verdediging kon vinden. Maar aan het eind van de wedstrijd was het ‘vrouw van de wedstrijd’ Daphne van Kruistum die met nog 2 doelpunten haar productie in deze wedstrijd op vier doelpunten zette.

Volgende week zaterdag is er nog een belangrijke bekerwedstrijd te spelen in het verre Stiens, hier kan DTS meer tegenstand verwachten.