Robbe de Wit
Robbe de Wit Theo Beumer

DVO sleept zege uit het vuur

8 december 2019 om 10:37 Korfbal

BENNEKOM Waar vooraf een rustig potje werd verwacht tegen hekkensluiter Tempo, werd het een hectische avond voor DVO/Accountor. Dat uiteindelijk wel met 18-17 een zege uit het vuur wist te slepen.

In de wetenschap dat Chris van Haren voor vier wedstrijden was geschorst, leek Menno van er Neut zijn logische vervanger. Maar die haakte vanwege een voetblessure een paar uur voor de wedstrijd af. Daan Dijkstra mocht daardoor zijn debuut maken. ,,Die stond in het vak van Robbe de Wit. Maar dat vak had het de eerste helft heel moeilijk. Gelukkig draaide het vak van Gertjan Merker wel goed. Die hielden ons in de wedstrijd'', keek Richard van Vloten terug op de eerste helft, waarvan de ruststand 8-8 was.

,,Kort voor de rust ging Gertjan ook nog eens door zijn enkel. Hij kon echt niet verder. Dan moet je met kunst en vliegwerk proberen de vakken weer op orde te krijgen. Dennis Brunt kwam in het vak van Robbe, en Daan van den Goorbergh kwam bij Koen van Roekel. Daarmee kregen wij het redelijk op de rit. Het werd echt een mentale wedstrijd, waarvan de schoonheid al lang verdwenen was. Met heel veel strijd zijn wij met 18-17 de gelukkige. De ontlading na afloop was enorm'', liet de trainer weten.

,,Het was op zich de slechtste wedstrijd sinds lange tijd. Maar deze overwinning is heel lekker. Als groep toonden wij de juiste mentaliteit ondanks alle tegenslag de zege over de streep te trekken. Robbe de Wit bijvoorbeeld, die met Dennis Brunt in de rebound weer het vertrouwen krijgt, en ons de tweede helft op sleeptouw nam. Verlies je zo'n wedstrijd, tellen die blessures dubbelop'', aldus Van Vloten, die ook nog even Bastiaan van Essen als derde debutant het veld instuurde.

,,Wij moeten nu de balans opmaken van de blessures. Welke spelers zijn fit genoeg voor DOS'46. Daarna gaan we een plan maken'', kijkt Richard van Vloten al weer voor uit.

Robbe de Wit 7, Gertjan Meerkerk 4, Daniëlle Boadi 3, Koen van Roekel 2, Daan Dijkstra en Reneé van Ginkel 1.