Voetbal: derby Stroe - VVOP
Voetbal: derby Stroe - VVOP Henk Hutten

VVOP pakt voorlopig koppositie na winst op Stroe

8 december 2019 om 11:04 Voetbal

STROE Er was veel publiek afgekomen op de kraker tussen de nummer twee (VVOP) en de nummer vier (Stroe) op de ranglijst. VVOP won de derby met 6-2 en pakte de koppositie, omdat koploper Veenendaal bij Zeewolde met 2-1 onderuit ging.

Een wat gemakkelijker voetballend VVOP had in het eerste half uur een veldmeerderheid. In de vierde minuut was Dennis Hooijer dicht bij de openingstreffer, maar hij strandde op doelman Gerben Slingerland. Aan de andere kant kreeg Dylan Morren op een vrije trap van Erwin van Essen een kopkans. In scoringspositie kopte hij over. In de 27e minuut kwam VVOP op voorsprong. Tim Witte stiftte op een steekpass van Tim van de Vis de 0-1 achter Gerben Slingerland, die twee minuten later de bal opnieuw uit het net moest halen, nadat Dennis Hooijer een fout in de Stroe defensie uit een moeilijke hoek knap had afgestraft; 0-2. VVOP viel wat terug en Stroe werd gevaarlijker. Nadat Roy Groenevelt en Mark Koudijs mogelijkheden op de aansluitingstreffer hadden laten liggen, schoot Erwin van Essen in de 34e minuut een vrije trap onhoudbaar achter doelman Freek van de Steeg; 1-2. Stroe probeerde nog even door te drukken, maar in de blessuretijd kopte de voor de geblesseerde Dennis Hooijer ingevallen Bas Overeem op een voorzet van Niek Bos de ruststand op 1-3.

Na de rust nam Stroe het initiatief. De wedstrijd werd feller, maar het voetbal werd minder. In de 57e minuut kwam VVOP op 1-4. Doelman Gerben Slingerland sloeg een vrije trap van Nick Hoogebeen via de paal uit zijn doel, maar Bas Overeem tikte de rebound binnen. Stroe gaf niet op en wist nog eenmaal terug te komen naar 2-4. Op een voorzet van Roy Groenevelt tikte Maikel Noorlander van dichtbij de bal achter Fred van de Steeg. De warrig leidende scheidsrechter maakte de wedstrijd er niet beter op. Stroe viel aan, maar in de 80e minuut werd op een vrije trap van Nick Hoogebeen in de muur hands gemaakt en ging de bal op de stip. Nick Hoogebeen verzilverde de strafschop zelf; 2-5. Vier minuten later profiteerde Niek Bos van een fout in de defensie en maakte het halve dozijn vol; 2-6.

Stroe trainer Bert van den Brink sprak van een verdiende overwinning. "VVOP was op alle fronten beter." John Martens van VVOP: "Het was een echte wedstrijd in derbysfeer. We hebben het goed gedaan. Ook in de duels."

EdeStad.nl wil de volgers van het Edese voetbal nog beter informeren over de competities waarin clubs uit de gemeente Ede actief zijn. Om die reden selecteert de redactie elk weekend enkele wedstrijdverslagen van voetbalclubs uit de regio. Het gaat om artikelen over clubs die in een competitie actief zijn bij een of meer clubs uit de gemeente Ede.