Afbeelding
Familie Den Hartog

Karter Rick den Hartog net naast podium

8 december 2019 om 12:13 Overig

EDE De Edese topkarter Rick den Hartog is er gisteren (zaterdag) niet in geslaagd tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts het podium te bereiken.

Eip Janssen

,,Deze laatste spannende wedstrijd was in Middelburg. Voor deze race lag ik vierde in het kampioenschap, vlak achter Vica Schledz, Ayrton Berg en Sem Knopjes. Op papier kon ik de titel nog pakken, maar realistisch gezien was enkel de derde plaats nog mogelijk", keek Den Hartog terug.

In de eerste heat had Rick den Hartog een lastige poule en finishte als zesde. In de tweede selectieheat mocht ging hij als derde van start en kon lang de nummer twee aanvallen.

,,Totdat ik door de nummer vijf in de wedstrijd er ineens vol vanaf gereden werd. Ik werd gepasseerd en eindigde slechts als vierde.

De derde selectieheat was opnieuw een lastige poule maar verliep verder vlekkeloos. Van Pole Position naar de winst in de race.

,,Hierdoor lag ik op koers om dicht bij de derde plek in het kampioenschap te komen, maar de vierde race gooide roet in het eten. Een kart waarmee ik elke ronde drie of vier meter op het rechte stuk verloor. Negende in de kwalificatie en ook als negende over de streep. Enorm zonde", baalde de Edese karter..

FINALE Rick den Hartog ging als twaalfde van start in de finale.

,,Niet geheel slecht, aangezien er veel thuisrijders meededen. De nummer drie in het kampioenschap, Sem Knopjes, startte precies achter mij en de nummer vijf, Dion de Goeij, vlak voor me. In de finale kon ik Dion de Goeij inhalen en besloot de kartdag op een elfde plaats.", aldus Rick den Hartog.

Hoewel de officiële resultaten van het kampioenschap nog niet zijn vastgesteld lijkt Den Hartog op plaats vier te zijn geëindigd.

,,Dat ik nét naast het podium ben geëindigd is jammer. Maar de pech die ik heb gehad meegerekend, mag ik niet klagen. Twee keer in de finale een flinke beuk gekregen, terwijl ik op een goede positie reed. Een seizoen vol pech, maar het is niet anders. Op naar 2020 met revanchegedachten", besluit Den Hartog gedecideerd.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie