Ted Walker

HV Reehorst trekt aan kortste einde

8 december 2019 om 16:55 Overig

EDE HV Reehorst heeft op bezoek bij Tonegido (Hippolytushoef) een nipte 29-28 nederlaag geleden.

Eip Janssen

De Edese handballers zakken op de ranglijst in de tweede divisie naar de negende plaats. De ploeg heeft zeven punten uit tien wedstrijden verzameld.

,,Ongelooflijk dat we bij Tonegido niet minstens een punt pakken. Uiteindelijk hebben we heel lang aan de leiding gestaan. Maar de wedstrijd duurde, wellicht omdat we maar een wissel hadden, een minuut of tien te lang", somberde HV Reehorst coach Sander Barents (archieffoto).

Hij moest door omstandigheden afzien van het meespelen van Daniel Laverman, David Schalk en Remco van Dijk.

,,De eerste twee waren geblesseerd en de laatste een weekeinde afwezig. Ik kon niet over spelers van het tweede en de A1 beschikken. Zij speelden ook dit weekeinde hun wedstrijd."

HV Reehorst ging prima van start en via standen van 1-4 en 9-13 werd aan een voorsprong gebouwd.

,,De thuisclub gunde ons het initiatief en speeltempo. Dat kwam gezien de mager bezette bank niet slecht uit", keek Barents terug.

De inwoner van Venray kwam vanuit Hippolytushoef tot de conclusie dat de eerste helft best goed was.

,,Er werd bij een 13-15 voorsprong van helft gewisseld. Ik had er best een goed gevoel over. Maar in de tweede helft liep het heel anders dan verwacht", analyseerde Barents.

Hij zag de thuisclub snel de stand naar 17-17 gelijktrekken.

,,Daarna een hele rommelige fase waarin de scheidsrechters met tijdstraffen strooide alsof Sint-Nicolaas nog moest komen. Dan weer in ondertal, dan weer in overtal. Er was geen coachen aan.

Bij een 25-23 achterstand brak het dunnen lijntje.

,,Je zag de krachten wegvloeien. De energie was op, mede door het niet te vaak kunnen wisselen. Dan worden er op cruciale momenten nog kleine persoonlijke fouten gemaakt. Dat kon er net niet meer bij."

HV Reehorst moet zaterdag het duel van hekkensluiter HVC winnen.

,,In ieder ander geval moeten we naar beneden gaan kijken. Ik begrijp dat er drie ploegen een stapje terug moeten doen. Dus de punten tellen tegen HVC echt dubbel", sluit Sander Barents af.