Paula en Harjo Cornelissen van Cadeauhuis Ede.
Paula en Harjo Cornelissen van Cadeauhuis Ede. Feike Klomp

'Spelen is leuk en leerzaam'

28 februari 2018 om 17:30 Advertorial_1

Cadeauhuis Ede meer dan verpakpapier om doos alleen

Feike Klomp

EDE Cadeauhuis Ede is the place to be voor kwalitatief speelgoed, demodagen en kinderfeestjes waar kinderen zich op een creatieve manier mogen uitleven met LEGO-speeltjes. Cadeauhuis Ede is duidelijk meer dan verpakpapier om de doos alleen.


Als je met de eigenaren Paula en Harjo over speelgoed in gesprek gaat, dan kom je er al snel achter dat er veel meer achter speelgoed zit dan menigeen misschien denkt. Harjo: ,,Wij verkopen niet alleen speelgoed, ook beleving. Verder vinden we kwaliteit erg belangrijk, zodat kinderen lang van hun cadeau kunnen genieten. Bovendien geeft ons team advies in de winkel, bijvoorbeeld als een klant vraagt wat een kind van drie jaar leuk vindt, of wat voor speelgoed bij een leeftijd past. Daar ligt onze meerwaarde."

Paula: ,,We bezoeken regelmatig beurzen in binnen- en buitenland. Daar doen we inspiratie op, ontmoeten vertegenwoordigers van fabrikanten en kiezen uit topmerken waar kwaliteit en originaliteit centraal staan. Maar we zijn ook scherp op nieuwe trends. Bijvoorbeeld op het gebied van geavanceerder speelgoed." Ze noemt twee voorbeelden: ,,Neem speelgoedauto's van Playforever. Dat zijn kwalitatief hoogwaardige, maar ook stoer uitziende 'coole' speelgoedauto's. Daar is inmiddels veel vraag naar. Of poppen van Corolle. Een prachtig product waar kinderen veel plezier van hebben. Dit zijn voorbeelden van merken met een visie op spelen en leren."

KINDERFEESTJES Steeds populairder bij Cadeauhuis Ede zijn de kinderfeestjes in een speciale ruimte onder de winkel. Harjo: ,,Hier kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven met LEGO. Er staat een enorme bak met steentjes en ander LEGO-speelgoed. Vraag gerust naar de mogelijkheden."

Maar er gebeurt meer bij Cadeauhuis Ede. ,,We organiseren de ene week op dinsdagavond en de week erop op donderdagavond spellenavonden voor jong en oud. Inclusief 10 procent korting op de aanschafprijs van een spel", legt Paula verder uit. Daarnaast is er twee keer per maand op zaterdag een spelleninloop. Vaak is er een demonstrateur aanwezig om spellen uit te leggen. ,,Dat is het leuke aan onze winkel. Niet alleen kinderen lopen met een glimlach de deur uit, ook ouders of opa en oma."
Demodagen van speelgoedmerken krijgen ook meer aandacht bij Cadeauhuis Ede. Denk daarbij aan demodagen van merken als Carrera. Dan staat alles in het teken van racebanen en is er gelegenheid om dit 'snelle' speelgoed in actie te zien. Harjo: ,,We zijn groeiende en merken dat we uit ons jasje groeien. Niet voor niets zijn we op zoek naar een grotere (winkel)ruimte. Ambities genoeg, want spelen is leuk en leerzaam."

Cadeauhuis Ede is gevestigd aan het Maandereind 44 in Ede. Ze zijn bereikbaar op telefoonnummer 0318-301113, e-mail: info@cadeauhuis.eu. Kijk ook eens op de website www.cadeauhuis.eu.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie