Afbeelding poster
Afbeelding poster Jurgen van der Ent

Concert VROOM & VROLIJK

10 december 2019 om 11:24 Muziek Deel je nieuws

Projectkoor Festina Lente neemt u vlak voor kerst mee naar de tijd van de Spaanse overheersing van de zuidelijke Nederlanden.

Typisch Nederlandse kerstliederen uit de Cantiones Natalitae, getoonzet door de Vlaming Guillelmus Messaus e.a. worden afgewisseld met swingende Spaanse Villancicos, Spaanse hofmuziek geïnspireerd op volksmuziek die rond kerst gezongen en gedanst werd.

Het statige O Magnum Mysterium van Tomás Luis de Victoria en zijn daarop gebaseerde mis krijgt als tegenhanger in dit programma het avontuurlijke en humorvolle La Bomba van Mateo Flecha el Viejo. La Bomba is een zogenaamde Ensalada. Letterlijk als een soort salade worden allerlei ingrediënten uit toen populaire volksmuziek-wijsjes gemixt met Latijnse teksten. Het geheel vormt een spannend kerstverhaal waar het temperament vanaf spat. Een drietal werken van de Spanjaard Cristóbal de Morales maakt dit vrome en vrolijke concert compleet.

 

De zangers en dirigent van Festina Lente, ondersteund door vier fantastische musici op authentieke instrumenten, verheugen zich erop om zich samen met u onder te dompelen in de kerstsfeer van de Spaanse Nederlanden uit de 16e eeuw. Feliz Navidad!

VROOM EN VROLIJK
16e-eeuwse kerstmuziek uit de Spaanse Nederlanden
Uitgevoerd door Projectkoor Festina Lente olv Dirkjan Horringa
Annelies Schraa, blokfluit | Matthijs van der Moolen, trombone
Isabel Favilla, dulciaan | Harjo Neutkens, theorbe

Zondag 22 december om 15.00 uur, Bernulphuskerk, Utrechtseweg 129, Oosterbeek

€ 17,00 in de voorverkoop | € 20,00 aan de kerk | € 12,50 studenten/CJP

Voor kaarten en meer informatie www.projectkoorfestinalente.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie