Henry Zegers

DTS Ede plaatst zich voor derde bekerronde

10 december 2019 om 22:28 Voetbal

EDE DTS Ede heeft zich dinsdagavond voor de derde ronde van de districtsbeker geplaatst. In Cuijk werd het plaatselijke JVC met 2-5 verslagen.

Tegen de zaterdagvierdeklasser, vorig jaar nog acterend in de divisie zondag, namen de Edenaren via twee keer Remco Speelziek en Frank Hol binnen twintig minuten een 0-3 voorsprong. Vervolgens kwam de thuisploeg binnen een paar minuten via Jasper Vink en Ali Ozdemir terug tot 2-3.

,,Op dit niveau weet je dat de scheidsrechter rare dingen doet'', reageerde Jeroen Spies op de twee tegendoelpunten.,,Het waren echt twee cadeautjes.'' Net voor en na de rust was Frank Hol, die in het verleden ook nog in Cuijk (2015-2016) speelde, met twee doelpunten weer productief: 2-5.

,,Daarna was het een trainingspartijtje. Wij hadden met grote cijfers kunnen winnen. Dat doen we niet. Uiteindelijk win je op 70% en speel je op een redelijk volwassen manier de wedstrijd uit'', had Jeroen Spies gezien. De trainer liep Huib Siefkes uit DTS onder 19 nog debuteren.