Kinderen maken versieringen in kerstsfeer.
Kinderen maken versieringen in kerstsfeer. Jessica Morren

Leerlingen Montessorischool Ede brengen vernieuwd gebouw in kerstsfeer

11 december 2019 om 16:35 Onderwijs Deel je nieuws

Met een gezellige knutselochtend vol creatieve kerstactiviteiten, hebben de leerlingen van Montessorischool Ede locatie Ridderhof, hun school in kerstsfeer gebracht.   
Afgelopen jaar heeft het gebouw aan de Ridderhof een ingrijpende verandering ondergaan. Zo is er door het weghalen van een aantal muren meer ruimte ontstaan voor het creëren van leerpleinen. Deze leerpleinen nodigen de leerlingen uit tot samenwerken en bieden hen de gelegenheid om ook met leerlingen van een andere groep samen te werken. Verder zijn de muren geverfd en is er een mooie nieuwe vloer gelegd. Hierdoor heeft het gebouw een frisse, open uitstraling gekregen die iedereen uitnodigt om binnen te komen. 
Al bij binnenkomst voel je de sfeer en de rust die het gebouw en zijn leerlingen uitstralen. 
Directeur Aukje van Hijum is trots: “De inrichting van het gebouw past nu meer bij ons onderwijs. De kinderen maken eigen keuzes in hun werk: zo mogen zij kiezen op welke plek zij hun werk willen maken. Door de nieuwe inrichting van het gebouw hebben de kinderen de keuze uit verschillende werkplekken. Al vanaf de kleuters leren de kinderen verantwoordelijkheid te dragen voor hun keuzes. De traditionele frontaal-klassikale manier van lesgeven past niet bij ons onderwijs. In ons onderwijs wordt het kind medeverantwoordelijk gemaakt voor zijn ontwikkeling en kijken we samen met het kind welke manier het beste bij hem/haar past om zich de leerstof eigen te maken.” 
Ook het nieuwe meubilair en de inrichting van het gebouw geven een verfrissende kijk op het montessorionderwijs: het is een school met een warme uitstraling die hun leerlingen, in een veilige omgeving, de meest optimale ontwikkelingskansen wil bieden.

Werken op het nieuwe leerplein.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie