Afbeelding
Archief BDUmedia

Toestand trottoirs behoeft meer aandacht

13 december 2019 om 06:08 Politiek

EDE De toegankelijkheid van trottoirs heeft niet altijd de aandacht gekregen die het verdiende. Aldus wethouder Lex Hoefsloot donderdagavond tegen de raad. Jet Verhoeff (GemeenteBelangen) vroeg aandacht voor wat zij de ,,ontoegankelijkheid van de trottoirs" noemt. Mensen die gebruik moeten maken van een rollator of een rolstoel hebben op de trottoirs van sommige straten de grootste moeite overeind te blijven.

Verhoeff noemde een ongeval op de Otterloseweg, waar sprake is van een smal trottoir en wandelaars, ook hen die moeilijk ter been zijn, min of meer worden gedwongen op de weg te gaan lopen. Het is ook het probleem voor deze mensen van de aflopende trottoirs, gemaakt voor een betere afwatering.

De wethouder erkent dat het beter kan. ,,We pakken het op bij de herinrichting van een straat, tegen de achtergrond van het duurzaam beheer van de openbare ruimte. Het blijft maatwerk, omstandigheden ter plekke maken dat je niet overal uniform te werk kan gaan. Maar we houden ons wel aan de geldende normen."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie