De rotonde Jan Th. Tooroplaan / Bovenbuurtweg / Vincent van Goghstraat in Ede, een van de genoemde locaties.
De rotonde Jan Th. Tooroplaan / Bovenbuurtweg / Vincent van Goghstraat in Ede, een van de genoemde locaties. Ted Walker

D66 roept college op gevaarlijke verkeerssituaties in Ede aan te pakken

13 december 2019 om 14:15 Verkeer en vervoer

EDE Fractievoorzitter Stephan Neijenhuis (D66) roept het college op gevaarlijke verkeerssituaties in de gemeente Ede aan te pakken. Dat kan nu het Rijk een half miljard euro beschikbaar wil stellen voor verkeersonveilige situaties in provincies en gemeenten. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) hoopt dat provincies en gemeenten vervolgens ook eenzelfde bedrag willen investeren. Op deze manier komt er voor verbetering van de verkeersveiligheid de komende tien jaar één miljard euro op tafel.

Het college staat positief tegenover het voorstel om Ede aan te laten haken. Maar zij wil niet voorsorteren op de door Neijenhuis voorgestelde daadwerkelijke verbeteringen. ,,Het biedt ons mooie kansen", zegt Neijenhuis. Hij heeft een drietal prioriteiten: schoolgaande kinderen op de fiets, de 80 kilometer wegen in het buitengebied en de N224. Tijdens de raadsvergadering donderdagavond waar hij zijn voorstel indiende, deed zich overigens nog een ongeval voor.

,,Er zijn veel voorbeelden van plaatsen in Ede die verbeterd kunnen worden. Dat is bijvoorbeeld de N224 en in het bijzonder de overgang bij de Amsterdamseweg. Die is echt veel te gevaarlijk. Daarnaast zijn er vele plaatsen die onveilig zijn voor naar school fietsende kinderen, zoals de rotonde bij de Zandlaan en Bennekomseweg of de rotonde bij de Tooroplaan en de Bovenbuurtweg. Er is de laatste jaren wel veel aan gedaan, maar het is nog echt niet goed", aldus Neijenhuis.

Aandacht mag verder volgens hem ook zijn voor de 80 kilometer wegen in het buitengebied in het algemeen ,,omdat daar te veel ongelukken gebeuren."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie