Afbeelding
Bennekom Centrum

Startende ondernemers betalen in Bennekom geen reclamebelasting

13 december 2019 om 14:52 Winkels

BENNEKOM In Bennekom wordt op verzoek van de ondernemersvereniging reclamebelasting ingevoerd. De gemeenteraad heeft ermee ingestemd. Een motie van GemeenteBelangen en de Fractie Wijnsouw is aangenomen waardoor startende ondernemers geen reclamebelasting hoeven te betalen.

Gerard van Wijk

De argumentatie is dat reclamebelasting een struikelblok kan zijn voor nieuwe ondernemers om zich te vestigen in het centrum van Bennekom. ,,Een fysieke onderneming starten in het huidige online tijdperk is al een uitdaging."

De raad nam één jaar geleden een motie aan om in gesprek te gaan met de ondernemersvereniging om te onderzoeken of er draagvlak is voor de uitvoering van reclamebelasting. Een meerderheid van de ondernemers die een stem hebben uitgebracht bleek voor invoering van deze belasting. 66 procent van de ondernemers in het centrumgebied stemde, waarvan 70 procent voor het invoeren van reclamebelasting.

De ondernemersvereniging vindt de invoering ervan belangrijk om ,,ook voor de lange termijn de taken te kunnen volbrengen die nodig zijn om het centrum van Bennekom aantrekkelijk te houden." In het centrumgebied gaat het om alle panden op de hoofdcentrumstraten, verbindingsstraten en pleinen die onderdeel uitmaken van het winkelgebied tussen Molenstraat/Prins Bernhardlaan en Kierkamperweg/Heelsumseweg.

De tariefstelling is even hoog als in het centrum van Ede, met wel een lagere minimale en maximale bijdrage. De heffing is minimaal 350 euro en maximaal 1050 euro. Daarvan kunnen gezamenlijke activiteiten worden bekostigd. De opbrengsten van de reclamebelasting worden uitbetaald aan de Stichting Ondernemersfonds Bennekom Centrum. Naar schatting gaat het jaarlijks om ongeveer 55.000 euro

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie