ZVV Ede krijgt lesje effectiviteit

13 december 2019 om 23:18 Voetbal

EDE ZVV Ede heeft tegen de nog zonder puntverlies zijnde koploper Bé '79 (Berkel - Enschot) een kansloze 0-7 nederlaag geleden.

,,De nederlaag is in mijn ogen iets te hoog maar natuurlijk wel terecht. Gezien de middelen die zij (Bé'79) niet zo verrassend. Ik denk dat het feit dat ZVV Ede na de eerste competitiehelft op de vierde plaats is terug te vinden, toch al met al wel voldoening geeft Jammer, dat we de laatste weken punten hebben laten liggen. Een gelijkspel bij ZVG/Cagemax en de nederlaag bij Madereros was onnodig", kijkt ZVV Ede speler Paul Prins terug.

Vooraf waren de verwachtingen in het Edese kamp al niet al te hoog gespannen. ,,Bé '79 wil absoluut promoveren. Zij beschikken over een goed uitgebalanceerde ploeg. Je zag dat zij elk foutje onzerzijds gelijk afstraften. De doelpunten vielen soms op een knullige manier. Ook ik maakte bij de 0-3 een fout. De effectiviteit waarmee zij dat verzilverden was een kampioenskandidaat waardig."

Na ruim vier minuten spelen tikte Bé'79 aanvoerder Piet Adams bij de paal binnen: 0-1. Vier minuten later herhaalde hij dat kunststukje. In beide gevallen was de Edese doelman Alpay Youzgec kansloos.

De ZVV Ede goalie voorkwam daarna met een paar goede reddingen een hogere score.  Slechts Youssef el Hammouchi wist de doelman van de gasten een keer te testen.

,,De 0-3 uit een vrije trap (Reggy Elias) kon wel heel simpel binnen getikt worden. Situaties die op de training tvoordurend zijn geoefend. Maar het was kennelijk onze avond niet", ging Prins verder.

In de tweede helft dicteerden de gasten lang het spel. Ruim twee minuten kwam ZVV Ede niet of nauwelijks aan de bal.

,,Een geoliede machine. Hicham Gaout moest geblesseerd uitvallen. Een aantal spelers was meer met de scheidsrechters en tegenstander bezig, dan zelf te voetballen. Dat moet je aan de coach over laten. We haalden onszelf daardoor uit het spel", keek oud ZVV Ede trainer maar nu speler Paul Prins terug.

Na de 0-4 (Mohammed Marouane) was het duel eigenlijk al gespeeld.

KEEPER ,,Nog ruim een kwartier te spelen. ZVV Ede ging met een meevoetballende keeper spelen. Maar dat werd afgestraft. Ook dat is een leerproces. Ik ben voorlopig als trainer gestopt, maar steek veel op van onze coach Anouar Tighadouini. Je kunt elke wedstrijd weer merken dat hij op een hoog niveau (Eredivisie, red.) ervaring heeft opgedaan. Ik hoop daar later als trainer gebruik van te maken", gaat Prins verder.

Hij zag Bé '79 naar een 0-7 eindscore uitlopen.

,,Bij ons was het allemaal 'net niet'. Ik weet eerlijk gezegd niet wanneer ik voor het laatst een zaalvoetbalwedstrijd heb gespeeld, waarin door mijn team niet werd gescoord. Heel bizar", besluit Prins.

Een snelle blik in de uitslagenlijst leert dat naast ZVV Ede, ook ZVG/Cagemax tegen de ploeg uit Berkel - Enschot niet wist te scoren. Het geeft de overmacht van de koploper, dat de nummer twee en vier doelpuntloos bleven, goed weer.

De stand in de eerste divisie is als volgt: 1. Bé '79 10-30, gevolgd door ZVG/Cagemax op acht punten. ZVV Den Haag en ZVV Ede volgen op nog grotere afstand.

ZVV Ede hervat op 17 januari 2020 de competitie met een uitwedstrijd bij ZVS/Bodemflex in Sint Michielsgestel.

De week daarvoor (10 januari 2020) komt de uit Lichtenvoorde afkomstige competitiegenoot LZV/Kuypers voor de landelijke beker op bezoek.