Afbeelding
Ted Walker

Honderden kerstmannen en -vrouwen lopen door Bennekomse straten

14 december 2019 om 13:47 Activiteiten

BENNEKOM Ruim zeshonderd mannen, vrouwen en kinderen liepen zaterdagochtend voor het goede doel de eerste Bennekomse Rotary Santa Run. De twee hoofddoelen, Mooi Leven Huis en de Nierstichting, kregen een prachtig bedrag bijgeschreven op hun bankrekeningen. ,,Het exacte bedrag staat nog niet vast, maar het totaalbedrag is in ieder geval ruim 10.000 euro'', zegt Rutger van Roest, een van de organisatoren van de run in Bennekom. 

Ted Walker

Om half tien zaterdagochtend stonden de eerste fanatiekelingen al op het Bart van Elstplantsoen te popelen om aan de Santa Run te beginnen. Maar zij moesten nog even wachten op alle andere deelnemers die rond 9.55 uur massaal van alle kanten aan kwamen lopen. Ook burgemeester René Verhulst van de gemeente Ede bevond zich onder de deelnemers. Na een inleidend praatje en een goede warming-up klonk rond 10.20 uur het startsein voor de hardlopers van de Santa Run.

MANOEUVREREN Jeroen Verdouw (44) uit Bennekom was als eerste weer terug na 3,5 kilometer hardlopen door Bennekomse straten. ,,Dat was wel even lastig'', zegt hij na afloop. ,,Het was zoeken. Je loopt natuurlijk door allemaal straten. Links, rechts, een beetje manoeuvreren. Maar ik had goed contact met de fietser die voor mij uit ging, dus dat ging goed. Waarom ik meedeed? Ik werd gevraagd door een aantal vaders van school en door Rutger van de organisatie. Buiten dat ik het een leuke uitdaging vond, deed ik het voornamelijk voor de goede doelen.''

KUNSTNIER Die goede doelen betroffen dus Mooi Leven Huis uit Bennekom en de Nierstichting. Mooi Leven Huis wordt momenteel gebouwd voor 27 mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking uit de regio. De bijdrage die de Rotary Santa Run oplevert, zal naar de inrichting van de gezamenlijke ruimtes gaan. De Nierstichting wordt financieel ondersteund ten behoeve van het behalen van algemene doelen, en in het bijzonder het ontwikkelen van een draagbare kunstnier die patiënten meer vrijheid en een betere kwaliteit van leven moet geven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie