Dick Hoefakker links.
Dick Hoefakker links. Theo Beumer

Ede/Victoria sluit af met winst

14 december 2019 om 19:18 Voetbal

EDE ,,Het was een slechte wedstrijd van twee kanten. Uiteindelijk ben ik wel tevreden omdat wij met 3-1 winnen van EZC'84. En dat was onze doelstelling voor vandaag'', liet Ede/Victoria trainer Danny Suitela weten.

,,Bij ons gingen ballen van vijf, zes meter mis. Bij de omschakeling stonden wij direct verkeerd. Ook al door ons 3-5-2 systeem. EZC speelde alleen maar lange ballen. Wij stonden met de rust met 2-0 voor. Maar het had ook 2-4 kunnen zijn'', aldus Suitela.

De Edenaren kwamen via Geoffrey van de Kamp op voorsprong. Hij kopte een corner van Armani van de Fliert binnen. Van de Fliert maakte zelf de 2-0, uit een assist van Martin Rozeboom.

,,Ik heb uit tactische overwegingen toch Armani gewisseld. Dick Hoefakker als extra slot op de deur gebracht. Met 4-4-2 kwam er wat meer rust in ons spel. Goed was het nog steeds niet. Een meevaller was dat Dick Hoefakker op een meer dan fraaie manier de 3-0 scoorde. Toen was het definitief gelopen. Uit een vrije trap kwam EZC nog tot 3-1.''

,,Hoewel we van de laatste vijf wedstrijden er vier hebben gewonnen, komt de winterstop goed uit. Diverse spelers kampen met wat pijntjes. Voor deze competitie hadden wij geen doelstelling. Nu hopen we stiekem in de middenmoot te blijven. Dat gaat de goede kant op'', besluit Danny Suitela.

Op 25 januari wordt de competitie hervat tegen Vierhouten.