Afbeelding
Ted Walker

Gezellig keuvelen op de 15e Dickens Fair in Bennekom

14 december 2019 om 19:01 Evenementen

BENNEKOM De Dorpsstraat in Bennekom veranderde vrijdag en zaterdag in een sprookjesachtige wereld; de wereld van Charles Dickens. De invloedrijke Engelse schrijver leefde van 1812 tot 1870 en is onder andere bekend van 'A Christmas Carol'. Dit verhaal speelt rond de onvriendelijke en gierige creatie Ebenezer Scroodge. Op kerstavond komt hij thuis en wordt hij geconfronteerd met de geest van zijn overleden compagnon Jacob Marley. Die kondigt hem aan dat de geest van het verleden, het heden en de toekomst Scroodge zullen meenemen en hem een spiegel zullen voorhouden. De beelden dringen tot hem door en brengen hem het inzicht dat hij zo niet verder wil. Op eerste kerstdag is Ebenezer Scroodge een ander mens. Zijn overbekende uitspraak 'Humbug, it's all humbug!' (onzin, het is allemaal onzin) heeft hij daarna volgens zeggen niet meer gebruikt.

Van onvriendelijkheid en gierigheid was in Bennekom geen sprake. Het was zelfs zo druk en gezellig dat van 'even over de markt lopen' geen sprake was. De woorden 'kuieren' en daarbij veel 'keuvelen' komen meer in de buurt. Links en rechts werden hapjes uitgedeeld en konden mensen gratis lekkernijen proeven bij kraampjes. 

Zo'n honderd kramen met kerstspulletjes, eten en drinken, kleding en allerhande snuisterijen stonden dit jaar op de Fair. De kramen stonden vanaf het Van Slootenplein tot aan het Bart van Elstplantsoen. Er werd gezongen en muziek gemaakt. Kinderen lieten menig hart smelten door het zingen van prachtige en verzoenende kerstklanken en in de warme kerk speelde een orkest. Ook in de muziektent op het Van Slootenplein en op het PLUS podium werd muziek gemaakt. Natuurlijk ontbraken de vele mensen in oude 'Dickens style-kleding' niet. Dat maakte de warme sfeer van de middag compleet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie