Aldo van Norel, rood shirt scoorde zowel in eigen als vijandelijk doel.
Aldo van Norel, rood shirt scoorde zowel in eigen als vijandelijk doel. Theo Beumer

Harskamp geeft de wedstrijd in elf minuten volledig uit handen

14 december 2019 om 18:18 Voetbal

HARSKAMP Vierdeklasser SV Harskamp leed op eigen veld een 1-7 nederlaag tegen Almen.

,,Eigenlijk geven we het in een minuut of elf geheel weg. Het was tussen minuut elf en eenentwintig 'comedy capers' bij ons. De openingsgoal was een mooi doelpunt. Daarna een eigen doelpunt van Aldo van Norel. Een terugspeelbal van Gerhard Hendriksen vanaf ongeveer de middenlijn op onze doelman, waar een Almen-speler op stond te wachten, betekende een 0-3 stand", bromde SV Harskamp-trainer Connie van den Dikkenberg.

Hij had zijn ploeg behoorlijk moeten aanpassen in vergelijking met de wedstrijd tegen SDS '55. ,,Ik miste nogal wat spelers door omstandigheden. Oud-eerste-elftalspelers als Gertin van den Berg en Andy Waaijenberg waren spelers die ons uit de brand hielpen."

Bij rust was het al 0-4. ,,Gerhard van de Top maaide over de bal heen en Almen-speler Jurjen Diepeveen kon scoren", somberde Van den Dikkenberg.

In de tweede helft probeerde de thuisclub de bakens te verzetten. ,,Almen is geen grootste ploeg. Maar zij counteren super efficiënt. Ook dat is een kwaliteit. De stand liep op naar 0-7", keek de SV Harskamp-trainer terug.

In de slotfase wist Aldo van Norel de Harskampse eer te redden: 1-7. ,,Je koopt er niets voor maar wat als Gerard Hendriksen in de tweede minuut een mooie kans had benut. Dan gaat alles misschien anders. Nu zat echt alles tegen", sipte Connie van den Dikkenberg.

In onderling overleg is besloten het uitspelen van de eerder bij een 2-5 achterstand gestaakte wedstrijd tegen RDC (Deventer) te verschuiven naar zaterdag 18 januari 2020. ,,Ik mis op dit moment zoveel spelers. Dat kan de selectie niet opvangen. Tegen die tijd hoop ik dat alle pijntjes over zijn. Het kwam RDC gelukkig ook niet slecht uit", besluit Van den Dikkenberg. SV Harskamp eindigt het jaar 2019 als hekkensluiter. De ploeg verzamelde in elf wedstrijden drie punten. Twee minder dan het Eper EZC '84.