Paul Speldenbrink links op de foto.
Paul Speldenbrink links op de foto. Theo Beumer

Otterlo weet weer wat winnen is

14 december 2019 om 19:30 Voetbal

OTTERLO De laatste overwinning van Otterlo dateerde van 19 oktober. Bij SP Teuge kon eindelijk weer een driepunter geboekt worden: 0-1. ,,Het werd inderdaad weer eens tijd'', liet Ronald Lieftink weten.

Hoewel de uiteindelijke marge met de hekkensluiter minimaal was, lagen de verhoudingen op het veld anders. ,,Wij zijn constant in de aanval geweest. Voor de rust had Teuge een paar aanvallen, die doelman Bas Pol kon oprapen. Wij hadden kansen via Arnout Lagerweij en Dennis van den Bunt. Ook was er een situatie dat de keeper van Teuge tot drie keer toe redde'', had de Otterlo trainer gezien.

,,In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Uit een corner scoorde Paul Speldenbrink vanaf randje zestien meter de 0-1. Daarna hadden we minimaal nog vier of vijf keer moeten scoren. Dat gebeurde niet. Met die wind, die dwars over het veld stond en de regen, blijft het altijd riskant. Een bal hoeft maar een keer door te schieten. Gelukkig gebeurde dat niet.''

,,Al met al blij met het spel en de punten. Nu gaan we met een positief gevoel de winterstop in'', stelde Ronald Lieftink, die met Otterlo op plaats zes staat. Na het gebruikelijke trainingskamp in Spanje, hervat Otterlo de competitie op 25 januari tegen Terschuurse Boys.