Niek van Ginkel
Niek van Ginkel Theo Beumer

Bennekom krijgt te weinig

14 december 2019 om 20:20 Voetbal

BENNEKOM Bennekom en CSV Apeldoorn eindigden op 2-2. ,,Daarmee hebben wij te weinig gekregen'', stelde Arnold Brehler.

,,Het eerste half uur was heel goed van onze kant'', had de trainer van Bennekom gezien. ,,Alleen in de laatste fase ging het mis. Onder meer twee kansen van Jeffrey Rutgers. Martijn Klein Holte mikte op de voet van de keeper.''

,,Apeldoorn was eigenlijk nog nauwelijks op onze helft geweest, toen het na een half uur 0-1 werd. Christian de Haan wist bij een corner eerst nog een bal bij de tweede paal te redden. Bij de rebound van Sander Krijns was hij kansloos.''

,,Wij kwamen snel weer op gelijke hoogte. Niek van Ginkel werd tegen zijn been getikt. Youssef el Hammouchi benutte de strafschop. Direct daarna werd het 1-2. Fabian Beukhof was aan de linkerkant opgerukt. Zijn tegenstander liep niet mee. Toen deze de bal kreeg, was ook Nick Stienstra te laat. De voorzet werd knap binnen geschoten door weer Krijns.''

,,Wij kwam in die fase nog goed weg dat het geen 1-3 werd. Er kwam eerst een bal op de paal. Daarna was de rebound voor Christian de Haan'', had Brehler gezien.

,,De tweede helft zijn wij alleen maar aan het aanvallen geweest. Toen Mex Bakker in het veld kwam, regende het kansen. Een daarvan werd door Niek van Ginkel uit een voorzet van Jelmer Goedhart benut. Verder raakte Jeffrey Rutgers de paal, Niek van Ginkel de lat en kreeg Mex Bakker de nodige kansen. Wij waren een klasse beter, maar verzuimden dat in doelpunten uit te drukken'', baalde Arnold Brehler.

Bennekom gaat op een gedeelde vierde plaats met zes punten achterstand op SVZW de winterstop in. ,,Dat gat is groot. Maar het is nog niet gelopen'', besluit Arnold Brehler. Zaterdag 25 januari is er de derby bij SDV Barneveld.