Set-up door Astrid van Eck
Set-up door Astrid van Eck Gerhard Oostindië

Twee keer winst voor TweeVV na zware tegenstand

14 december 2019 om 22:38 Volleybal Deel je nieuws

Beide teams hadden het heel moeilijk in hun thuiswedstrijden. De vrouwen wonnen desondanks toch met 4-0 van het Elburgse EVV maar de mannen hadden vijf sets nodig, ze wonnen met 3-2 van Pegasus 2 uit Nijmegen.

Wonderbaarlijk dat het de vrouwen in deze wedstrijd tegen het laag geklasseerde EVV lukte om het in vier sets af te maken want in drie van de vier sets leek het daar helemaal niet op. In die drie sets keek TweeVV elke keer tegen een achterstand aan, in de vierde leek deze zelfs onoverbrugbaar. Maar de vrouwen zijn kampioen terugkomen bij een flinke achterstand. In de eerste set kwamen zij bij 22-22 pas gelijk en sleepten ze de set met hard werken eruit.

Tweede plek

Nadat de tweede set gemakkelijk werd gewonnen begon TweeVV weer slordig aan de derde set. En nu kwamen de vrouwen bij 19-19 pas weer langszij en stoomden zij simpel door naar de winst met tactisch sterk spel. De eindfase in de wedstrijd was heel spannend. Na een achterstand van zes punten, liep TweeVV langzaam in en pas bij 24-23 stonden de vrouwen voor het eerst voor. En ook nu kon TweeVV het, met sterke punten van Rianne Meijer, afmaken met 26-24.
Met deze 4-0 winst nestelt TweeVV zich, voor de winterstop, op een mooie tweede plek van de derde divisie.

Mannen

De mannen van TweeVV hebben een uitstekende eerste helft achter de rug. Ze staan, net als de vrouwen, op een verrassende tweede plek dankzij de winst van 3-2 op het Nijmeegse Pegasus. TweeVV startte sterk, de eerste punten kwamen gemakkelijk maar bij 11-8 stokte de trein en daarna werd het werkvolleybal met mooie punten over en weer. Moeizaam trok TweeVV de eerste set naar zich toe. Nadat de mannen de tweede set snel binnen hadden gehaald, liep het in de volgende set veel minder. TweeVV vocht zich terug in de set en vanaf 24-24 kregen de Edenaren twee setpunten en de tegenstander zeven die TweeVV steeds weer wist weg te werken. De achtste was raak, Pegasus won met 31-33. Nadat ook de vierde set verloren ging, was de vijfde set, ook met moeite, voor TweeVV met 15-13. Het werd de eerste vijfsetter voor de mannen.

Programma

De mannen zijn nog niet helemaal klaar voor de winterstop. Zij spelen donderdag 19 december om 21.00 uur in Rhenen tegen Scylla/Excelsior 3. Winnen zij deze wedstrijd met 3-1 of 4-0 dan voeren zij de ranglijst zelfs aan. De vrouwen zijn wel klaar, 10 januari start voor hen de tweede helft in Wageningen tegen WaHo.