vakantie activiteiten Cultura
vakantie activiteiten Cultura Cultura

Kerstavakantie bij Cultura: van avondje uit tot quality time met familie

16 december 2019 om 15:55 Evenementen Deel je nieuws

Samenzijn is in de decembermaand natuurlijk het allerfijnst. Van knus thuis op de bank of samen erop uit! Cultura heeft een mooi programma voor de kerstvakantie, van voorlezen en film voor de kleintjes, tot lego-bouwmiddag en gamecafé voor de oudere jeugd. Ook staan er nog een paar prachtige kerstvoorstellingen op het programma zoals zaterdag 21 december De Koorschool met ‘De Messiah’ en dinsdagmiddag 24 december Het Kiev Ballet met ‘De Notenkraker’.

Maak je eigen Kerstkunstwerk

Hangene de kerstversieringen al in de boom? Misschien mis je nog iets wat je zelf gemaakt hebt? Kom gezellig naar de workshop ‘Kerstversieringen  maken’. Ga aan de slag met 3D-pennen en andere materialen om zelf kerstversieringen voor in de kerstboom te maken!

Zaterdagmiddag 28 december kun je nog terecht bij de workshop 'Kerstengelen en fantasiedieren in druktechniek'. De workshop wordt gegeven in de Cultura Kindergalerie. De toegang is gratis. 

GameCafé

Nieuw bij Cultura! Wat is er nu gezelliger dan tijdens de feestdagen met de hele familie een spel te doen? Daarom kun je op vrijdagmiddag 27 december met je héle familie in Cultura spelletjes komen doen! Je kunt een bordspel spelen, of een kaartspel, of een digitaal spel! Leer je opa hoe Minecraft werkt, dan leert opa jou ganzenborden.

CULTURA’S WARME WINTERAVOND

De kerst is een tijd waarin we ons ook extra bekommeren om de medemens. Cultura organiseert daarom een warme winteravond voor iedereen die elk dubbeltje om moet draaien in deze dure tijd. Kom maandagavond 23 december gezellig genieten van mooie muziek, lekkere soep en broodjes en doe mee met leuke workshops zoals bv het maken van (3D) kerstballen, geurzakjes, engeltjes in kerstgroen. We luisteren naar de verhalen van verhalenvertelster Hannie Elstak en sluiten we de avond af met het Pop Rockkoor van Ede. Meld je aan via de website van Cultura. De toegang is gratis.

Lichtfestival

Ook Cultura is deze zaterdagmiddag aanwezig tijdens het Lichtfestival in Ede Centrum! Er kan met kerstballen geknutseld worden of je kunt je mooiste wens in onze Kerstwensboom komen hangen. Vanuit Festival Zomerbries is de halfbroer van de Kerstman er om met zijn sprookjesachtige rendieren het centrum te verlichten. En krijg je bij 'Prentje Momentje’ jouw eigen aandenken van mee naar huis. 

Alle activiteiten staan op de website van Cultura: www.cultura-ede.nl/december. Of pak de speciale december flyer mee!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie