Afbeelding
Koken

Het is winter, en Heel Holland Bakt

18 december 2019 om 10:58 Partnercontent

Bijna is het weer zover: het zevende seizoen van Heel Holland Bakt op de buis. Zeker in de donkere wintermaanden is bakken een hit. En met al die inspiratie van dit populaire televisieprogramma moet het lukken. Menig HHB fan komt op zondagavond de deur voorlopig niet uit. 

Zondag 15 december is de eerste aflevering, en daarna volgen nog acht zondagavonden vol bakrecepten. In de eerste aflevering krijgen we te maken met maar liefst vijftig amateurbakkers die juryleden Janny en Robèrt moeten overtuigen van hun bakkwaliteiten.

Eerste aflevering nog niet in dé tent
Die eerste keer vindt nog niet plaats in de tent, maar op een Heel Holland Bakt-Braderie waar alle deelnemers hun producten die ze thuis bakten, in een eigen kraam mogen klaarzetten. De jury komt langs en proeft. Daarna volgt een bakkamp bij Robèrt. De tien beste bakkers blijven over en mogen de tent in. Reden temeer om je Ted Baker tas in de gang te laten staan en op de bank te kruipen in deze koude decembermaand. Glaasje wijn erbij uit de wijnklimaatkast 2 zones en genieten van al die warme bakkers. Het wordt een heerlijke zondagavond voor de buis. 

Koekjes-kerstboom van dertig centimeter hoog
Op het spel staat de titel Beste Thuisbakker van Nederland van 2019-2020. Alle deelnemende bakkers zijn vanaf aflevering 2 in de tent te zien en gaan daar met het thema kerst aan de slag. Ze moeten allereerst een kerstboom van koekjes maken. En niet zo'n kleintje ook, maar eentje van minstens dertig centimeter hoog. De technische opdracht bestaat uit broodsterren bakken en een kerstdesserttaart creëren als spektakelstuk. 

Goud- en nieuwtaart bakken
Met oud en nieuw gaat het tussen de nog negen kandidaten. Tijdens die aflevering moet er een signatuuropdracht worden gedaan met de titel: Goud & Nieuwtaart. Vervolgens maken de bakkers cannoli. Wat dat is? Een Siciliaans gebakje of nagerecht. Ga kijken als je daar meer van wilt weten. En in die aflevering zit ook nog het maken van een spektakelstuk in de vorm van een kloktaart. 

In het nieuwe jaar volgt de rest van de afleveringen die zeer waarschijnlijk weer mogen rekenen op heel wat kijkers. Skip dus die vakantie naar Ibiza, Oostenrijk of Andalusië. Of probeer van daaruit het programma te ontvangen! En zit je nog verlegen om een aantal recepten voor tijdens de kersttijd? Kijk op de Heel Holland bakt pagina van omroep Max waar je alle recepten -ook die van vorige jaren- kunt vinden. 

Heel Holland Bakt is te zien vanaf zondag 15 december vanaf 21.35 op NPO1, met André van Duin als presentator. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie