Afbeelding
TV kijken

Lekker stabiel, elke middag Sybrand Niessen

18 december 2019 om 11:03 Partnercontent

Iedereen kent hem en toch staat hij zelden op de voorgrond als het gaat om talkshow-hosts, Sybrand Niessen. De stabiele tv-factor in het dagelijkse leven, na vijf uur. 

Sybrand Niessen (58) is de man die Hollandse stellen aan huizen helpt in het buitenland. Of het nu gaat om een Zweedse stuga, een Franse boerderij of vakantiehuizen Zuid Spanje, Sybrand weet het geweldig aan te prijzen en biedt de keuze uit drie exemplaren midden op het platteland van het land naar keuze. 'Droomhuis gezocht' is een heerlijk programma om naar te kijken, voor bij wie het ook wel eens daagt, een huis in het buitenland. 

Het gaat niet zo ver als 'Ik vertrek' waarbij echt geëmigreerd moet worden. Geen ouders die hun kinderen heel on-Nederlands met schooltassen op schoolbussen moeten zetten. 'Droomhuis gezocht' is louter voor de fun en in de vakanties. Een stuk meer ontspannen. 

'Tijd voor Max' is ook al zo ontspannen
Daarnaast presenteert hij al meer dan tien jaar samen met Martine van Os een dagelijkse talkshow. Tijd voor Max. Ook al zo ontspannen. Nooit iemand onderuit halend of super kritisch. Wel gezellig en volgens kenners typisch omroep Max, slow televisie. De kijkcijfers zijn goed. 

Omroep Max zit behoorlijk in de lift met deze slow televisie die volgens veel mensen heerlijk is en nooit saai. Denk aan Heel Holland Bakt, Bed & Breakfast en We zijn er bijna. Over 'Tijd voor Max' zei Sybrand eerder in een interview: "De sfeer is goed. We vormen samen een soort familie, zowel de redactie als de mensen van de techniek, de productie, de gastvrouwen. Je doet het samen, zo'n talkshow maken. Ik zorg dat ik elke dag op tijd op de redactie ben: even een praatje maken, na afloop een borrel drinken."

Hij schopte het tot redacteur van Sonja Barend
En zo ziet het er ook uit. Na een uitzending een flesje open trekken uit de wijnklimaatkast en de volgende dag weer een nieuwe uitzending. Zo kan het gaan, maar zo is Sybrand niet gestart. Hij was vroeg het huis uit en ging werken in de psychiatrie. Kon dat naar eigen zeggen eigenijk niet aan en ging stage lopen bij een VPRO programma. Daar kwam hij erachter dat hij televisie wel erg leuk vond en schopte het op een gegeven moment tot redacteur voor Sonja Barend. 

Later zou hij zelf gaan presenteren. Waku Waku, de ASO-Show, Koffietijd, TV-Makelaar, Woonbrigade en nu Groeten van Max, Droomhuis Gezocht en Tijd voor Max. Volgens een tv-recensent is Sybrand de meest ondergewaarde man op tv.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie