Afbeelding
Ben Verduyn

Albert Bootsman wint Open Hof Bokaal bij schaakvereniging De Cirkel

18 december 2019 om 13:14 Overig

EDE Traditiegetrouw wordt er op de laatste speelavond (dinsdag 17 december) van het jaar gestreden om De Open Hof Bokaal.

Het jaarlijkse evenement waar vooral door de snelschakers naar wordt uitgekeken. Deelname staat ook open voor niet-leden van de Cirkel. Zij kunnen buiten mededinging van de prijzen, aan dit toernooi deelnemen.

En daar maakten ook een aantal oud-leden te weten Carel de Vries, Jan Pijkeren, Jeff van Swieten en Sander van Eijk gebruik van. Daardoor werd het niet alleen een gezellige snelschaak avond, maar ook een soort reünie.

Nadat voorzitter Anne Postma een terugblik gaf op het afgelopen jaar, de aanwezige oud-leden verwelkomde en iedereen fijne feestdagen en een goed nieuwjaar had gewenst, kon het spektakel beginnen.

Meer dan veertig schakers begonnen om rond half negen 's -avonds aan drie voorronden (vierkampen). Voor de finalegroepen wisten zich 24 schakers te plaatsen. Ze werden verdeeld in vier groepen van zes schakers.

In de finale groep A bezetten de coryfeeën maar geen Cirkel lid Sander van Eijk, Jan Pijkeren en Carel de Vries de eerste drie plaatsen. Maar spekkoper en dus bezitter van de begeerde Open Hof Bokaal werd een Cirkel lid.

Albert Bootsman (foto 3 links), Frank van Wijngaarden en Hans van de Weteringh mochten gaan uitmaken wie de wisseltrofee een jaar mee naar huis mocht nemen.

Albert Bootsman en Frank van Wijngaarden hadden na vijf partijen evenveel punten, waarna het door hen behaalde aantal punten in de voorronden beslissend was. Bootsman haalde daarbij 6,5 en Van Wijngaarden 6 punten. Hans van de Weteringh eindigde in dit schaakgeweld op een zeer verdienstelijke derde plaats.

EINDSTANDEN in de finalegroepen na vijf snel schaak partijen:

Groep A: 1. Sander van Eyk (5) (foto 4 links), 2. Jan Pijkeren (4), 3. Carel de Vries (3), 4. Albert Bootsman (1,5), 5. Frank van Wijngaarden (1,5), 6. Hans van de Weteringh (0).

Groep B: 1. Thomas Slijper (3,5), 2. Joren Mulder (3), 3. Henry van den Brink (3), 4. Jim Pronk (2,5), 5. Dominic van Dijk (2). 6. Harold Boom (1). 

Groep C: 1. Jan Willem Kinkel (4), 2. Tom Pronk (3) (foto 54 rechts), 3. Tim Evendijk (3), 4. Jan Hartsuiker (2), 5. Ruben de Vries (2), 6. Anne Postma (1).

Groep D: 1. Jeff van Swieten (4,5), 2/3. Dick Wenning en Alfred Gaasbeek (3,5), 4. David de Vries (2), 5. Femke van Kampen (1,5), 6. Jasper de Rijk (0).

Na afloop mocht Albert Bootsman uit handen van sponsor en beheerder van de Open Hof, Hans Kaldeway (foto 1 links) de felbegeerde trofee in ontvangst nemen. Daarna konden alle deelnemers een prijs in natura uitzoeken van de rijk gevulde tafel. Alle deelnemers, in het bijzonder wedstrijdleider Louis van der Vos, kunnen met tevredenheid terugzien op een goed georganiseerd kampioenschap.

INTERNE COMPETITIE: Op dinsdag 7 januari wordt de interne competitie hervat en zal ronde 16 gespeeld worden. Henry van den Brink gaat als koploper de winterstop in, gevolgd door Harold Boom en Frank van Wijngaarden.

TOP TIEN:

1. Henry van den Brink 733,50

2. Harold Boom 657,00

3. Frank van Wijngaarden 648,83

4. Albert Bootsman 626,83

5. Jan Willem Kinkel 626,00

6. Jim Pronk 579,67

7. Tom Pronk 569,50

8. Ruben de Vries 559,00

9. Marnix Lukasse 553,17

10. Alfred Gaasbeek 514,50

JEUGD Bij de Cirkel jeugd mochten dertien kanjers op de slotavond het door hen op tien december behaalde diploma in ontvangst nemen. Er waren zelfs drie kanjers die het loodzware examen stap 4 wisten te behalen. Deze toekomstige kampioenen zijn Thijs Postma, Bram Feenstra en Nestor Shirokov (foto 2).

Ook was er de uitreiking van de bekers van zowel de subgroep als de topgroep. In de topgroep is Jonathan Karels, met een honderd procent score de meer dan terechte kampioen. Tweede werd Koen van Wijngaarden voor de Korstian Hoogeveen die als derde is geëindigd.

In de subgroep was het Kelvin Ma die er met de eerste prijs vandoor ging. Tweede werd zijn vriend Friso Smelt en als derde viel ook Artem Maleshenko in de prijzen.

Alle winnaars mochten uit handen van jeugdcoördinator Robert Degenhart een mooie beker in ontvangst nemen.

MAANDAGMIDDAGSCHAAK Voorafgaand aan de veertiende ronde, gespeeld op 16 december, is Kees van de Voort gehuldigd voor het door hem behaalde kampioenschap. Uit handen van oud-kampioen Tom Smit mocht hij een schitterende bokaal in ontvangst nemen. Herman van Scherrenburg en Tom Smit speelden remise en zijn respectievelijk als tweede en derde geëindigd.

Op maandag 6 januari 2020 start De Cirkel bij de 50-plussers met een nieuwe competitie. Nieuwe deelnemers zijn meer dan van harte welkom.

EINDSTAND:

1. Kees van de Voort 279,33

2. Herman van Scherrenburg 249,50 

3. Tom Smit 247,50

4. Ben Verduyn 233,50

5. Kees van der Dussen 217,83

CONTACT De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede.

Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie.

Inlichtingen bij wedstrijdleider Louis van der Vos telefoon 0318-630906, e-mail wedstrijdleiderdecirkel@gmail.com of dinsdag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij jeugd coördinator Robert Degenhart, tel. 06-27883767, e-mail: robert.degenhart@upcmail.nl of dinsdag in de speelzaal.

De maandagmiddaggroep voor de 50-plussers begint om 13.30 uur. Nieuwe deelnemers kunnen op elk gewenst moment worden ingepast. U bent van harte welkom om een keer de sfeer te komen proeven.

Meer info bij Ben Verduyn, tel. 0318-617912, e-mail: b.verduyn@upcmail.nl.    

Bron De Cirkel: www.decirkelede.nl via Ben Verduyn

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie