Boekenweek
Boekenweek Stock

Natuurmiddag In het kader van de Boekenweek

1 maart 2018 om 13:21 lokaal Deel je nieuws

Cultura organiseert zaterdag 10 maart een Natuurmiddag: diverse lezingen, een vertoning van de film Weidevogels in het Binnenveld en een workshop papierscheppen maken dit een middag waar u bij moet zijn. Het toegangskaartje geeft u de hele dag toegang tot alle activiteiten.

Cultura toont een unieke film “Weidevogels in het Binnenveld” over het groene gebied tussen Ede, Veenendaal, Rhenen en Wageningen en de betekenis van dit gebied voor de weidevogels. De film duurt drie kwartier is de hele middag te bekijken.

Jenny Barten vertelt in een interessante workshop hoe papier gemaakt wordt. In deze cursus werken we alleen met plantaardig materiaal, het resultaat is een grasgroen of bietenrood kunstwerkje. De workshop start om 13.00 uur. U kunt op ieder moment binnenlopen. Ieder heel uur (en bij voldoende interesse) leidt Jenny de cursus in.

Gedurende de hele dag zijn en diverse lezingen. Leendert Houweling vertelt om 12.00 uur hoe de populatie van Veluws wild wordt beheerd. Om 12.45 uur pleit Jozef Keulartz voor een wildbeheer zonder geweer, en legt uit hoe we het aantal herten en everzwijnen op een andere manier kunnen inperken. Om 13.30 vertellen Frank Gorter en Malika Cieremans over een milieuvriendelijk alternatief voor landbouw: het  voedselbos. Stadvogeladviseur Henk van Paassen geeft om 14.15 een lezing over de vogels in Ede. Af en toe wordt er een wolf gespot op de Veluwe. Drs Hugh Jansman leert ons om 15.00 uur hoe wolven leven en hoe de Duitse populatie zich ontwikkelt en naar Nederland beweegt. Stenen de tuin uit, planten erin! Dat is het idee achter operatie Steenbreek van IVN. Luister om 15.45 uur naar de voordelen van een groene tuin en krijg praktische tips waarmee u aan de slag kunt in de eigen tuin. We sluiten af met een lezing van de lokale imker. Heeft Operatie Steenbreek u overtuigt om de stenen uit uw tuin te trekken? Luister dan nu met welke planten u de bijen een plezier doet. Ook vertelt de voorzitter van de lokale imkervereniging, Rob Plomp, over het houden van honingbijen.

Op vertoon van uw entreekaartje kunt u in het café een heerlijk tussendoortje met natuurlijke ingrediënten afhalen, u krijgt een heerlijk glas vlierbessenlimonade met wilde munt erbij. Operatie Steenbreek heeft ook een stand in het café. Hier krijgt u advies over de inrichting van uw eigen tuin.

Kaarten kosten € 7,50 en kunt u reserveren via www.cultura-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie