Gerbrandyberaad: een lokale denktank

19 december 2019 om 22:07 Politiek Deel je nieuws

Ede – Afgelopen week heeft in het gemeentehuis de eerste denksessie van het ‘Gerbrandy Beraad’ plaatsgevonden. Het beraad is er om lokale politiek en waterschappen te ondersteunen. Doelstelling is het stimuleren en versterken van denken, discussie en bezinning over lokale politiek vanuit christendemocratisch perspectief.

Het Gerbrandy Beraad is opgericht afgelopen zomer als een uitnodiging om traag denken te faciliteren en aan te moedigen in de context van lokale politiek en samenleving. Daar waar landelijke wetenschappelijke instituten worstelen met de vertaalslag naar lokaal zal het Gerbrandy Beraad het christendemocratisch denken over politiek en samenleving ondersteunen en versterken. Dit alles om los te komen van de politieke waan van de dag en verdere vragen te stellen bij actuele politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.

De eerste sessie had als thema Jeugdzorg. Betrokkenen van het eerste uur komen uit Amsterdam, Hilversum, Ede, Lunteren en Bennekom. Onder leiding van een dialoogmaker spraken de aanwezigen vrijuit over de jeugdzorg en verdere verwante thema’s. De avond werd afgesloten door stadsdichteres Larissa Verhoeff die in haar gedichten ook refereert aan de (jeugd)zorg.

Het Gerbrandy Beraad wil zich laten kenmerken door een plek te zijn waar er gediscussieerd wordt in een setting van openheid en vrij debat, gezelligheid en gesprek. En dat is ook precies hoe het Gerbrandy Beraad haar doel wil bereiken. Door het organiseren van politieke cafés, het publiceren van artikelen en het uitbrengen van advies aan lokale bestuursorganen zal het Gerbrandy Beraad zich de komende maanden langzaamaan in gemeente Ede en nabije omstreken profileren. 

Het beraad is opgericht door initiatiefnemers Ton van Kempen, Taeke Boersma en Josha Sietsma. Voor meer informatie of betrokkenheid bij het beraad kunt u zich wenden tot de website van het beraad (www.gerbrandyberaad.nl) of tot één van de oprichters.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie