Fien Cornelissen (pupil 2 N2) en Lieke Tollenaar (Instap N2)
Fien Cornelissen (pupil 2 N2) en Lieke Tollenaar (Instap N2) Manja Moraal

Opnieuw medailles voor Turnclub P.i.T tijdens distictsvoorronde

20 december 2019 om 12:03 Overig Deel je nieuws

Afgelopen zondag vond er opnieuw een districtsvoorronde plaats in Amsterdam, maar dit keer voor andere categorieën. Na op zaterdag al tweemaal goud, zilver en brons te hebben binnen gehaald, wist P.i.T op zondag nog tweemaal zilver en eenmaal brons te bemachtigen. 

Instappers N2, Lieke Tollenaar, Jaeda Uijterwaal en Nevaeh Manuputty beten vandaag het spits af. Tollenaar turnde allround weer stabiel en liet plaatjes van oefeningen zien. De zilveren medaille was terecht voor deze 8-jarige. Uijterwaal stak boven het veld uit op vloer, maar liet toch wat puntjes liggen op de andere toestellen om met het podium mee te kunnen doen. Zij pakte net naast de bronzen medaille de zesde plek. Manuputty heeft moeite met de zenuwen onder bedwang te houden op wedstrijden. Op sprong was ze de beste, maar op de andere toestellen is Nevaeh in de trainingen nog vele malen beter. Ze werd 12e van de toch 30 deelnemers. 

Kim Butz heeft als debutant bij de senioren laten zien dat zij op sprong en vloer al erg goed kan meekomen! Ze sprong vandaag voor het eerst half in - anderhalf uit en dit lukte! Op brug en balk komt ze nog net tekort om mee te willen doen in de top, maar we zijn tevreden met een mooie 8e plaats.

Fien Cornelissen (pupil 2 N2) turnde in de andere baan en ving meteen aan met een fantastische sprong. Op brug turnde ze zelfs als enige van het hele veld de bonusoefening met extra plusjes. Ze pakte op dit toestel bijna 15 punten. Op balk gaat Fien weer vooruit, maar er is nog wat meer nodig. Op vloer sloot ze haar wedstrijd top af en ze mocht naar voren komen voor de zilveren medaille.

Daantje de Vries (junior C) liet voor het 3e weekend op rij een stabiele meerkamp zien. Met hier en daar nog een paar kleine verbeterpunten pakte ze vandaag de bronzen medaille.
Shin van Voorthuizen en Marleen Epskamp turnden als debutanten tussen het geweld van de senioren B. Epskamp had helaas griep, maar wilde kostte wat kost aanvangen. 100% kon ze niet geven, maar respect voor wat ze liet zien! 15e werd ze. Van Voorthuizen laat vooral nog punten liggen qua stabiliteit, maar laat ook al hele mooie dingen zien. Ze werd 11e.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie