Afbeelding
WerkgeversServicepoint Regio Foodvalley

Sociale ondernemers in gesprek tijdens bijeenkomst in Ede

20 december 2019 om 19:53 Zakelijk

EDE Tijdens de bijeenkomst 'Sociaal ondernemen loont' dinsdag 17 december zijn bijna dertig ondernemers het gesprek aangegaan met als centrale vraag: 'hoe kunnen we ervoor zorgen dat werkzoekenden wel aansluiten bij de werkzaamheden van de bedrijven in Ede'. De bijeenkomst vond plaats bij hotel en congrescentrum Belmont in Ede. Rob den Hollander, bestuurslid Regionaal Werkbedrijf, en Hester Veltman, voorzitter van de arbeidsmarktregio Foodvalley, openden de avond. 

Verschillende sprekers waren aanwezig bij de bijeenkomst, waaronder huisarts Maaike Michon. Michon heeft zelf in haar praktijk ervaren dat het hebben van een baan een oplossing kan zijn voor problematiek bij patiënten. Arie de bruin van IT Cloudbeheer pleitte ervoor om te stoppen met solliciteren en als ondernemer ,,je deuren open te zetten voor iedereen.'' Ondernemer Erik Willems van Noot borduurde daarop voort en opperde voor 'open hiring', een aanpak waarbij iedereen de kans krijgt om te vertellen wat hij of zij kan betekenen bij de vervoerder. 

DISCUSSIE Tijdens de bijeenkomst vertelden verschillende werkgevers over hun ervaringen met personeelsomzet van werkzoekenden die hulp kunnen gebruiken. Tevens werd de kennis over de Participatiewet getest bij de aanwezigen. Ook ontstond er een discussie omtrent het duurzaam inzetten van statushouders. Eén werkgever opperde dat het niet aantrekkelijk is om statushouders in dienst te nemen. ,,Een belangrijk signaal waar we in de arbeidsmarkt zeker nog wat te doen hebben'', reageert Jan Hondebrink, manager van WerkgeversServicepunt. 

INCLUSIEF ONDERNEMEN Daarnaast kwam de economische en maatschappelijke participatie van mensen die extra hulp kunnen gebruiken bij het krijgen van een baan ter sprake. Volgens WerkgeversServicepoint Regio Foodvalley ontbreekt het bij veel werklozen aan bijvoorbeeld opleiding, beheersing van de Nederlandse taal, kwalificaties en een netwerk. Of vormt lichamelijke of psychische problematiek een obstakel om deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Sociale ondernemingen bieden deze mensen een kans om weer mee te doen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie