Zwembadmanager Tim van de Kolk laat zien hoe het detectiesysteem werkt.
Zwembadmanager Tim van de Kolk laat zien hoe het detectiesysteem werkt. Barry Wensink

Zwembadmanager De Peppel: 'Veiligheid boven alles'

26 december 2019 om 08:00 Maatschappelijk

EDE Bij zwembad De Peppel in Ede zijn ze blij met het drenkelingendetectiesysteem. Wereldwijd is er zelfs als eerste de ISO-certificering voor ontvangen. ,,Veiligheid boven alles", zegt zwembadmanager Tim van de Kolk.

De verbouwing, eind vorig jaar, leverde het zwembad geen windeieren op. Na de opening van het natuurgezuiverde buitenbad, de definitieve ingebruikname van de nieuwe glijbaan en de nieuwe vorm van schoolzwemmen (Swim2Play) is het bezoekersaantal ten opzichte van recordjaar 2017 met zo'n tien procent gestegen. ,,Dit jaar lijken we de 220.000 bezoekers te halen en dat is mooi nieuws", geeft Van de Kolk aan.

De gemeente, eigenaar van het pand, betaalde de 4 miljoen euro verbouwingskosten en De Peppel huurt het zwembad met alle faciliteiten. ,,Het detectiesysteem stond al langer op ons lijstje. Als je dan toch gaat verbouwen, kun je dat natuurlijk niet laten liggen. Dit soort innovaties moet je gebruiken", meent Van de Kolk, manager sinds november 2017.

Er zijn onder en boven water camera's die de zwembewegingen van de bezoekers registreren. Ligt een lichaam langer dan tien seconden stil onder water, dan wordt er direct alarm geslagen.

Lees morgenochtend vanaf 9.00 uur het volledige Premiumverhaal op Ede Stad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie