Afbeelding
Google Streetview

BurgerBelangen op de bres voor startende ondernemer

23 december 2019 om 15:19 Winkels

EDE De fractie van BurgerBelangen heeft samen met de fractie Wijnsouw tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar een door de raad aangenomen amendement ingediend, waarbij startende ondernemers in het centrum van Bennekom worden vrijgesteld van reclamebelasting. Eerder berichtten wij dat het de fractie van Gemeentebelangen was.

De raadsdiscussie begon december 2018 met een motie van D66 en anderen, waaronder Gemeentebelangen, waarbij werd gesteld dat veel investeringen worden gedaan door ondernemers ten behoeve van het centrum, maar enkele winkels niet meedelen in de kosten, al dan niet vanwege binding aan een landelijke keten. Het werd wenselijk geacht dat de investeringen eerlijk worden verdeeld over alle ondernemers.

Uit een onderzoek van de Ondernemers Vereniging Bennekom bleek een draagvlak voor het invoeren van reclamebelasting. Daartoe heeft de raad besloten. Door het aangenomen amendement van BurgerBelangen en fractie Wijnsouw worden startende ondernemers voor maximaal 12 maanden in een periode van twee kalanderjaren vrijgesteld van het betalen van reclamebelasting. De vrijstelling wordt alleen verleend na verzoek van de startende ondernemer, waarbij deze tenminste een bewijs van datum van inschrijving bij de Kamer van Koophandel aanlevert.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie