Alle acteurs en medewerkers op het podium van de Kleopasgemeente, wat een prachtige manier om op deze wijze 'jong en oud' een prachtige Boodschap met Kerst mee te geven. Echt super bedankt mensen!
Alle acteurs en medewerkers op het podium van de Kleopasgemeente, wat een prachtige manier om op deze wijze 'jong en oud' een prachtige Boodschap met Kerst mee te geven. Echt super bedankt mensen! Theo Verwoert

Kerstmusical uitvoering door Kleopasgemeente

23 december 2019 om 18:06 Podiumkunsten Deel je nieuws

Tekst: Louis Fraanje

Zaterdagavond 21 december jl. zijn we bij de Kerstmusical "Een Teken van Leven" van de Kleopasgemeente Ede geweest, in Kerkelijk Centrum Emmaüs. We werden welkom geheten door dominee Nico van den Houten. Echt een feest. 's Middags een uitvoering voor de kinderen en 's avonds voor familie, bij elkaar zijn er honderden bezoekers geweest. Het was best even wennen, om op zo'n moderne manier het Kerstverhaal te zien vertolken, maar... ik moet eerlijk zeggen, het was geweldig. Alle critici ten spijt, was deze belangrijke 'boodschap' ook voor de jeugd een binnenkomer in Woord en beeld! Alle spelers waren - stuk voor stuk - geweldig en verdienen een grote pluim. We hebben genoten!

Maria en Jozef werden op een unieke manier in beeld gebracht door deze twee jonge mensen (Marith Baan en Martijn de Jong). Met volle overtuiging vertolkten zij hun rol in het verhaal.
Jozef (Martijn de Jong) met zijn schaapjes in Bethlehem.
Het kost af en toe wel wat moeite om de (menselijke) kameel het podium op en af te krijgen.
De Wijzen uit het Oosten op bezoek bij Herodes met helemaal rechts zijn Minister van Veiligheid (Timo Hagendijk), die op een voortreffelijke wijze het verhaal, soms met een beetje humor, spannend wist te houden, echt super!
De drie Schriftgeleerden die hun rol met veel overtuiging speelden, maakten veel indruk op koning Herodes (rechts). Ook hij (Frank Poelert) vertolkte zijn rol van Herodes als een volleerd acteur, echt schitterend.
De Wijzen uit het Oosten zijn aangekomen.
We werden welkom geheten door dominee Nico van den Houten van de Kleopasgemeente.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie