Afbeelding
Sandra Thiel

Winter op het Fort aan de Buursteeg

24 december 2019 om 17:17 Overig

EDERVEEN Het is Winter op het Fort. Op 28 en 29 december herleeft de geschiedenis in winterse sferen met kraampjes, oude ambachten, paarden, historisch kampement, demonstratie en veel mee.

Koning Winter regeert bij het Grebbelinie Fort aan de Buursteeg 2, iets voorbij Ederveen.

Enrico's Winter Event is een historisch multi period event. Reenactors zoals O'Neil Regiment (Tachtigjarige oorlog), The Ravens (Vikingen) en Leefgroep Kelten en Germanen uit verschillende historische perioden presenteren zich.

Vikingen demonstreren hun vechtkunst en soldaten en piekdragers uit de 80-jarige oorlog laten zien hoe het leven in die tijd was op het slagveld.

De verschillende kampementen zijn natuurgetrouw opgezet.

Er is een gezellige handelsmarkt met vooral lekker producten zoals fudge en honingwijn, warme chocolademelk en Fish & Chips. Ook een Ambachtsmarkt met demonstraties van oude ambachten.

Zaterdagavond een bijzondere vuurshow. Met vuurspuwers en jongleren met vuurpotten. Het is al vroeg donker dus we maken van de gelegenheid gebruik.

Kinderen kunnen komen boogschieten ... dat lijkt wel zo makkelijk, maar is dat ook zo?

WAAR Het Grebbelinie bezoekerscentrum is gevestigd op het grootste fort van de Grebbelinie: het Fort aan de Buursteeg. Het adres is: Buursteeg 2, 3927EJ, Renswoude.

Openingstijden: Zaterdag 28 december van 11.00 tot 20.00 uur en zondag 29 december van 11.00 tot 17.00 uur. Entree: Volwassenen € 5,00. Kinderen van 4 t/m 12 jaar: € 3,00.  Een kopje koffie of glaasje limonade gratis. Kinderen van 0 t/m 3 jaar: Gratis

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie