De gezelligheid stond voorop, maar er werd desondanks hard gestreden.
De gezelligheid stond voorop, maar er werd desondanks hard gestreden. BSV Bennekom

Jan Pijkeren 'beste oliebolschaker' bij BSV Bennekom

1 januari 2020 om 18:10 Overig

BENNEKOM Precies zestig schakers uit Bennekom en wijde omgeving hadden de weg naar de Commanderij weten te vinden voor het jaarlijkse oliebollentoernooi van BSV Bennekom. Hoewel de gezelligheid voorop stond, werd op dertig borden hard gestreden. De sterk bezette eerste groep werd een prooi voor Jan Pijkeren, die al zijn tegenstanders aan de zegekar wist te binden. Hij mag zich de 'BSV Oliebol van 2019' noemen.

Ratingfavoriet John Cornelisse startte slecht met twee nullen, maar wist daarna door drie winstpartijen toch nog de tweede plek te bemachtigen. 'Local hero' Rembrandt Bruil eiste met een soore van 50 procent plek drie op.

Naast Jan Pijkeren wisten ook BSV'er Harry Verhoef in groep 5 en Amersfoorter Jelle Bloemendaal in groep 8 de volle 100 procent te scoren. Ongeslagen met 4,5 uit 5 bleven BSV-jeugdlid Micheal Issa in groep 9 en Anton Huibers en Rik Vegter in groep 10. Oud-BSV-lid Kees van Dijk wist met een halfje minder ongeslagen groep 8 te winnen.

Groep 2 werd met 4 uit 5 een prooi voor Gerben van Pel uit Hoevelaken en in groep 3 was Wageninger Marco Otte met eenzelfde score de beste. Die score haalde ook BSV'er Hans van de Weteringh in groep 7.

Verder viel het op dat de kerstsfeer er nog goed inzat, want er werden redelijk wat plaatsen gedeeld. In groep 4 deelden drie man de eerste plek, te weten Noël Bovens, Willem Slagter en oud-BSV-lid en nu thuisschaker Peter van Hoorn en in groep zes stonden zelfs vier man gebroederlijk op de tweede plek.

Voor al deze schakers en nog vele anderen was er een prijs van de prijzentafel, die dankzij sponsoring van Glob O' Orantes uit Wageningen en een bijdrage van AH Bennekom rijkelijk gevuld was. Al met al een mooie afsluiting van het schaakjaar 2019.

Bron: BSV Bennekom

Bennekommer Jan Pijkeren wordt gefeliciteerd door bestuurslid Martin Markering.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie