Afbeelding
Van de Weerd Uitvaartzorg

Rouwstoet in Ede bekogeld met vuurwerk

2 januari 2020 om 06:20 Overig

EDE In Ede is op oudjaarsdag een rouwstoet bekogeld met vuurwerk. Dat meldt de Edese uitvaartverzorger Van de Weerd Uitvaartzorg.

Op Facebook beschrijft het uitvaartbedrijf hoe een rouwstoet van Rouwstate van de Weerd aan de Schaapsweg in Ede naar de begraafplaats trok. ,,Terwijl Hans van de Weerd, de uitvaartleider, voorliep werd door jongeren vuurwerk naar hem en de rouwauto gegooid. Wat doe je dan? Spreek je ze aan of negeer je de knallen en loop je door?'', vraagt het bedrijf zich op de Facebookpagina af. De uitvaartleider zelf beschrijft: ,,Je schrikt ontzettend als je daar loopt en ze gooien het naar je toe. Ik heb ze om respect gevraagd voor de rouwstoet en gevraagd hoe zij het zouden vinden als zij iemand moesten verliezen en als dan de rouwstoet bekogeld zou worden met vuurwerk." Vervolgens kon de stoet volgens Van de Weerd de weg vuurwerkvrij vervolgen.

,,Toch lopen de rillingen over je rug als je er aan terug denkt. Wat als je geraakt wordt, of de auto zware schade oploopt? Laten we met elkaar hopen dat dit een eenmalig incident was. Daarom vragen we aan het begin van het nieuwe jaar: respect voor de uitvaart en de veiligheid voor elkaar'.'

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie