enkele vrijwilligers van Voedselbank Ede
enkele vrijwilligers van Voedselbank Ede onbekend

Financiële nood Voedselbank Ede verminderd

2 januari 2020 om 20:31 Column Deel je nieuws

“Ik ben zo blij dat zo velen geholpen hebben Voedselbank Ede uit de grootste financiële problemen te helpen” geeft Just Hageman van de Voedselbank aan.

“Het is een turbulent jaar geweest. In januari moesten we de noodklok moeten luiden, omdat we anders de voedselbank niet hadden kunnen voortzetten.

Gelukkig kwam er financiële hulp van allerlei kanten.

Onze trouwe ondersteuners (de kerkelijke gemeenschappen uit Ede en de omringende dorpen) hebben extra giften gedaan. De Turkse moskee heeft geholpen, maar ook vele particulieren hebben ons met kleine en grote donaties ondersteund.

Verder hebben een aantal Edese ondernemers gezorgd dat ook  vanuit het bedrijfsleven fondsen naar de Voedselbank gingen.

Het mooie is dat iedereen die de Voedselbank een warm hart toedraagt anderen heeft aangespoord ons te ondersteunen.

We hebben eerder bericht dat we op zoek zijn gegaan naar andere (lees goedkopere) huisvesting. De alternatieven konden echter niet tippen aan het aanbod dat onze huidige verhuurder (de heer B.Veenendaal) ons heeft gedaan. We blijven daarom op de Frankeneng 4 zitten.

Afgelopen week hebben we met de gemeente rond de tafel gezeten om de situatie van nu maar ook de doorkijk naar de toekomst te maken. We hopen dat de inkomsten van onze gulle gevers structureel zijn, het is geen zekerheid. Vanuit die wetenschap heeft wethouder Veltman aangeven de komende drie jaar de Voedselbank jaarlijks met het geweldige bedrag van € 14.500 te ondersteunen.

Ondanks deze toezegging is er nog een fors begrotingskort voor 2020. Gelukkig hebben verschillende vrijwilligers aangegeven dat ze alles op alles zetten om het tekort om te buigen.

Dankzij de toezeggingen kunnen we zegge nu dat het geen “code rood” meer is. Het blijft echter wel “code oranje”.

Er zijn allerlei plannen om gelden te verkrijgen om de vrachtwagen te vervangen en het exploitatietekort te minimaliseren. We zullen u daar in 2020 verder over informeren. We blijven hopen op uw medewerking.  Ik ben hoopvol gestemd”.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie