Afbeelding
SGP Ede

Hulpdiensten voor inzet oud en nieuw bedankt door SGP

4 januari 2020 om 19:45 Politiek

EDERVEEN/DE-VALK/WEKEROM Een vertegenwoordiging van de SGP-fractie in Ede heeft de afgelopen week bezoeken gebracht aan diverse hulpdiensten om hen met taart te bedanken voor hun inzet rondom oud en nieuw. ,,In onze gemeente zijn helaas diverse incidenten geweest die de SGP betreurt, vooral het roekeloos omgaan met onze hulpverleners is buiten alle proporties", laat de politieke partij weten. 

,,Onze hulpdiensten en in het bijzonder de brandweervrijwilligers staan het hele jaar 7 x 24 uur per dag klaar om hulp te verlenen waar nodig, het is goed dat we hier als politiek ieder jaar onze waardering voor uitspreken", stelt raadslid Arnold Versteeg.

Bij bezoeken aan de brandweerkorpsen in Ederveen en de Valk-Wekerom kwam ook de uitspraak van het Europese Hof aan de orde, die stelt dat het Nederlandse systeem tegen het licht gehouden moet worden als het gaat om de inzet en de rechtspositie van brandweervrijwilligers. Hiermee komt mogelijk de positie van tientallen brandweervrijwilligers in onze gemeente onder druk te staan.

Versteeg: ,,De inzet van vele brandweervrijwilligers door onze gemeente heen is onmisbaar, daarom zullen wij nauwlettend in de gaten houden welke oplossing er komt vanuit Den Haag en staan we in nauw contact met de Tweede Kamerfractie van de SGP over dit vraagstuk.''

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie