Afbeelding
Cato Overeem

DES Lunteren mindert geen vaart in 2020

4 januari 2020 om 22:58 Overig

LUNTEREN DES Lunteren heeft het jaar 2020 goed ingezet. Degradatiekandidaat 020 twee (Amsterdam) werd met liefst 3-17 verslagen.

Eip Janssen

Voorafgaande aan deze wedstrijd sprak teamleider Erwin van Hierden (archieffoto) achteraf profetische woorden.

,,We willen het nieuwe jaar nog ruimer winnen dan we in 2019 zijn geëindigd (15-5 winst op Nijverdal, red).¨ Met de forse 3-17 winst in Amsterdam houdt DES Lunteren de touwtjes stevig in eigen hand in de hoofdklasse A van de Nationale Damcompetitie.

De stand is als volgt: 1. DES Lunteren 7-12, gevolgd door Damcombinatie Fryslân en VBI Huissen met 7-11. 4. DIOS Achterhoek heeft tien punten uit zeven wedstrijden. Het bordsaldo van DES Lunteren (+50) is aanzienlijk beter dan dat van de concurrenten en mag als een punt worden geteld.

,,Binnen drie uur stond DES Lunteren al op een 6-0 voorsprong. Ik opende de score met winst. Mijn tegenstander opende de partij agressief. Ik probeerde zijn aanval in mijn voordeel te gebruiken, maar dit lukte niet en koos voor een ander plan door combinaties in het spel te brengen en met succes¨, vertelde Harmjan Lammers kort na afloop.

Een paar minuten later zorgde Henk Klarenbeek voor de tussenstand van 4-0. ,,Dit jaar wil ik weer proberen om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen¨, zegt Henk Klarenbeek, de kersverse winnaar van het onlangs gehouden Oliebollentoernooi in Lunteren. Klarenbeek begon het nieuwe jaar in ieder geval met een goede overwinning. Via een aanvallende partij wist hij zijn partij vakkundig naar zich toe te trekken. De 6-0 werd verzorgd door Erwin van Hierden, die een solide overwinning boekte. Van Hierden gebruikte zijn tijd goed in de opening en kreeg steeds meer voordeel in zijn partij. Uiteindelijk zette de DES Lunteren speler dit om in een overwinning.

SOLIDE Ronald van de Beek wist zijn ijzersterke partij niet te verzilveren en hiermee werd de stand 7-1.

,,Ik heb zin in deze dag¨, waren de woorden van Ronald voorafgaand aan de partij. Dit was duidelijk te zien aan zijn spel. Van de Beek pakte een voor een de belangrijkste velden en verdreef zijn tegenstander naar de rand. Maar op het moment suprême miste Ronald van de Beek de winst in het eindspel en kwam zijn tegenstander met remise goed weg.

Daarna volgden twee zeges aan Lunterse kant. Arjen Timmer, die van zijn laatste vier partijen er maar liefst drie wist te winnen, kwam vroeg in de partij een schijf voor door de opening scherper te spelen dan zijn tegenstander. Deze schijf voorsprong gaf Timmer niet meer uit handen.

Arwin Lammers, die dit seizoen duidelijk in vorm is, wist zijn partij vandaag ook te winnen. Makkelijk ging dit niet. In de opening mist zijn tegenstander een gunstige variant. Het vervolg van de partij was gelijkwaardig, maar in het eindspel bewees Lammers zijn vorm. Via een slim offer wist de voor DES Lunteren spelende Lammers de partij alsnog naar zich toe te trekken: 11-1.

SLOTOFFENSIEF Peter Hoogteijling, als invaller gestart aan dit seizoen, maar inmiddels een vaste waarde in het team van DES Lunteren, speelde een goede partij tegen zijn vorige thuisbasis. Hoogteijling begon aanvallend en nam de controle over het centrum. Zijn tegenstander speelde ook scherp en zorgde ervoor dat de linkervleugel van Peter Hoogteijling niet goed ontwikkeld kon worden. Hierdoor kon de Lunteren speler zijn partij niet in winst omzetten. Remise was het logische gevolg: 12-2.

De volgende overwinning voor DES Lunteren staat op naam van invaller Coen Bommel, die zijn debuut dit seizoen maakte in het eerste team van DES Lunteren.

,,Het doel is winnen vandaag¨, waren de duidelijke woorden van Coen Bommel voorafgaand aan zijn partij. Hij slaagde hierin, maar makkelijk was dit allerminst. De op het papier veel mindere tegenstander produceerde goede zetten en ging lang mee in het goede spel van Bommel. De DES Lunteren debutant trok echter aan het lange eind door in het eindspel zijn vermoeide tegenstander onder druk te zetten. 14-2.

Stijn Overeem, momenteel topscorer van het team, maakte er een schitterende wedstrijd van. Door volop risico's te nemen wist hij zijn tegenstander langzaam in het nauw te brengen. Zijn tegenstander had nog wat kleine kansen om weg te komen met een gelijkspel, maar benutte deze niet mede door het goede spel van Overeem.

,,Tegen dit soort mindere tegenstanders, moet je risicovolle partijen spelen. Ze zien niet alles en maken vanzelf een keer een fout¨, aldus de wijze woorden van topper Stijn Overeem na afloop van zijn partij.

De laatste partij was de remise van Laura Timmerman tegen de kopman van O20. Na een gelijkwaardige opening kreeg de tegenstander van Timmerman steeds meer voordeel en in het eindspel moest de damster nog even aan de bak om een punt uit het vuur te slepen: 17-3.

Op 18 januari vervolgt DES Lunteren de competitie tegen middenmoter Harderwijk. Een niet te onderschatten tegenstander die het sterke Huizum versloegen. ,,Een gewaarschuwd dammer een gewaarschuwd mens telt voor twee", stelde Harmjan Lammers laconiek maar gedecideerd vast.

Individuele uitslagen:

O2O 2 - DES Lunteren 3-17            

1. Wiebo Drost - Laura Timmerman 1-1                             

2.  Huub Kroes - Stijn Overeem 0-2                        

 3. Kenny Kroon - Arjen Timmer 0-2                      

 4. Hans van den Heuvel - Erwin van Hierden 0-2                          

 5. Ricardo Bona - Ronald van de Beek 1-1                        

 6. Paul Lohuis - Henk Klarenbeek 0-2                   

 7. Frank Zwerver - Coen Bommel 0-2                               

 8. Gerrit Tigchelaar - Peter Hoogteijling 1-1                      

 9. Laura Ratniece - Arwin Lammers 0-2    

10. Bob Out - Harmjan Lammers 0-2

De Waarddammers 2 - DES Lunteren 2 6-14                      

1. Jeroen Schakel - Arno Bos 1-1                

2. Dirk-Jan Dekker - Jan Lammers 1-1                               

3. Wilco Stam - Wim Lammers 0-2             

4.  Mari Dame - Johan Top 1-1                                

5. Johan Stuij - Evert van de Pol 0-2                                   

6.Gozé van Pelt - Edwin Loozen 0-2                       

7. Ernst de Heer - Wijnand Voskuil Jr. 1-1              

8. Mark Mandemaker - Cees van den Bosch 1-1                 

9. Martin Nederlof - Wim Schaafsma 1-1                           

10. Sipke Veenstra - Jan Bos 0-2

DES Lunteren 3 - DIOS Achterhoek 2 10-10                      

1. Melanie Visser-Voskuil - Gert Wisselink  1-1                 

2. Arjan van Galen - Gerben te Raa 1-1                              

3. Frans Lamers - Chris Grevers 0-2                        

4. Henri van Hierden - Frank ten Hagen 2-0                       

5. Evert Evers - Harry Vos 0-2                    

6. Henk Timmer - Wim Sonderen 2-0                                 

7. Jaap van Hierden Sr. - Gerard Korten 1-1                                   

8. Alex van Harn - Toon Baks 1-1                           

9. Gerrit Alink - Cees Groen 2-0                             

10. Levien Cysouw -  Jaap Vos 0-2

DES Lunteren 4 - Limburg CT 14-6

1. Jan Cysouw - Leo Nagels 1-1                              

2. Bert van Harten - Jeroen Huskens 1-1                             

3. Jaap Heij - Peter Bronstring 2-0                           

4. Willem Stunnenberg - Marcin Czeladzinski 1-1                                                             

5. Marinus Willemsen - Erik de Gouw 2-0                          

6. Michel Hendriksen Sr. - Haije Kroodsma 1-1                             

7. Erwin Jochemsen - Ben Willems 1-1                              

8. Bram Cysouw - Wim Sanders 1-1                       

9. Chris Versteegen - Theo Blom 2-0                                 

10. Michel Hendriksen Jr. - Marcel Colaris 2-0 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie