Bos Hoekelum
Bos Hoekelum Elly Koenders

UvA studenten doen onderzoek naar openbaar groen in Ede

6 januari 2020 om 16:08 Natuur en milieu

EDE Zestig studenten van de opleiding Planologie van de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaan in de week van 6 januari in Ede deur-aan-deur onderzoek doen naar de beleving van openbare groene ruimtes in de gemeente. Hoe beleven inwoners van de openbare groene ruimte? Welke factoren hebben hier invloed op? Wat vinden zij belangrijk? Op deze en andere vragen zal het onderzoek antwoorden proberen te geven.

De gemeente Ede wil de biodiversiteit in de gemeente te beschermen en versterken. Dit vraagt ook om ondersteuning van de bewoners. Eerder wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de betrokkenheid van bewoners bij milieuvraagstukken is toeneemt als de buurtbinding sterker is. Ook de inrichting van bebouwde omgeving en de openbare ruimte zijn factoren van belang. Het leerproject brengt in beeld of en in hoeverre deze aspecten ook een rol spelen in Ede. Wethouder Willemien Vreugdenhil: ,,Het versterken van biodiversiteit vraagt op sommige plaatsen een andere inrichting of ander beheer van het openbaar groen. Ik hoop dat dit onderzoek waardevolle informatie oplevert over hoe we onze inwoners hierbij kunnen betrekken.''

De studenten doen een week lang onderzoek in twintig verschillende buurten in Ede. Zij nemen deur-aan-deur vragenlijsten af en interviewen bewoners en experts. Het onderzoek is een leerproject van de opleiding Planologie om studenten bekend te maken met het uitvoeren van empirisch onderzoek. De opleiding hoopt van harte op de medewerking van Edenaren.

Op vrijdag 10 januari worden de eerste resultaten gepresenteerd in De Fietser.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie