Teunis Bunt (links) won van Hotze Tette Hofstra.
Teunis Bunt (links) won van Hotze Tette Hofstra. BSV Bennekom

Stuivertje wisselen op kop bij schakers BSV Bennekom

7 januari 2020 om 12:35 Overig

BENNEKOM Teunis Bunt wist in de dertiende ronde van de interne competitie bij schaakclub BSV Bennekom de koppositie te heroveren. Hij versloeg Hotze Tette Hofstra. Deze speelde met zwart positioneel goed, maar overzag een truc van Teunis Bunt.

Dat had niet fataal hoeven te zijn, maar daar waar verdedigen geboden was om een halfje te scoren, had Hofstra nog zoveel vertrouwen in de stelling dat hij voor de winst ging. Bunt kon simpel pareren en hield meerdere pionnen over voor de winst.

DRUK Koploper Noël Bovens kwam met zwart tegen Rinus van der Molen onder druk te staan en had waarschijnlijk moeten verliezen.  Van der Molen speelde het niet actief genoeg en liet Bovens consolideren. Toen het ergste voorbij was, werd de vrede getekend.

Nummer drie John Riksen speelde voor de beker een gedegen positionele partij tegen Teun Alting en won als vanzelf, nadat hij al zijn stukken op de juiste velden had gezet.

BLAUW OOG René Bakker bezorgde nummer vier Martin Markering een blauw oog, maar 'vergat' de knock-out uit te delen. Met subtiele zetten had Bakker dame en paarden richting de witte koning gedirigeerd. Toen Markering het gevaar in de gaten kreeg, was het waarschijnlijk al te laat, maar wat hij deed kostte op zet vijftien al een dame. Markering had nog wat rommelkansjes. Objectief stelde het niet veel voor, maar Bakker ging toch danig in de denktank. Markering won een kwaliteit en een stuk terug en hoewel het waarschijnlijk nog steeds gewonnen was voor Bakker, koos deze gezien zijn beroerde tijd voor zetherhaling en dus scoorde Markering een onverdiend halfje.

Een mooie overwinning boekte jeugdlid Micheal Issa op Joop de Bruin. Eerst zette hij druk en won een stuk.Ten de Bruin de complicaties opzocht, maakte Issa het met een mooie combinatie af. Sjoerd de Rave vond zijn Waterloo tegen Jaap van Donkelaar die gewoon alle geofferde pionnen opat en toen zelf in de aanval won.

TAAIE De langste partij was die tussen Chris van Oosterwijk en Hans van de Weteringh. Van Oosterwijk won, al moest hij dat in de partij wel een keer of drie doen. Van de Weteringh verdedigde taai en van Oosterwijk liet steekjes vallen, maar uiteindelijk won hij toch.

Stand op kop:

1. Teunis Bunt 455,8

2. John Riksen 433,3

3. Noël Bovens 418,8

4. Marin Markering 349,0

5. Jaap van Donkelaar 285,3

Bron: BSV Bennekom

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie