Afbeelding
Ted Walker

Oud-voetballer Johan Pater uit coma

8 januari 2020 om 07:23 Voetbal

LUNTEREN Voormalig profvoetballer Johan Pater uit Lunteren is uit zijn coma ontwaakt. Dat blijkt uit een Facebookbericht namens de familie. Pater raakte begin december in coma na een hartaanval, hij had bovendien een dubbele longontsteking.

Volgens het bericht van de familie is Pater bij kennis en herkent hij zijn familie alleen gaat communiceren moeizaam en heeft Pater geen controle over zijn zenuwstelsel. Het is afwachten hoe de Lunteraan verder herstelt.

Johan Pater speelde onder meer voor Vitesse (jeugd), PSV, Go Ahead Eagles, Volendam en AGOVV. De aanvaller is geboren in Ede en begon met voetballen bij KSV Fortissimo. Hij werd gescout door Vitesse en volgde daar de  Vitesse Voetbal Academie. Van een debuut in de hoofdmacht kwam het nooit. Op 15-jarige leeftijd vertrok Pater naar PSV. Op 12 maart 2000 maakte hij zijn debuut voor PSV in een met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht, door in de 85e minuut in te vallen voor Wilfred Bouma. Na zijn profloopbaan voetbalde hij bij WAVV Wageningen en bij vv Lunteren.

Johan Pater was na zijn actieve carrière oprichter van de kledinglijn Helemaal Knettahh, die hij zelf beheerde.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie