Afbeelding
Ted Walker

Hulpdiensten doen aangifte van zware mishandeling met vuurwerk

8 januari 2020 om 11:56 Misdaad

EDE Diverse medewerkers van de brandweer en politie in Ede hebben aangifte gedaan van zware mishandeling met vuurwerk tijdens de afgelopen jaarwisseling. Dat zegt politiechef Oscar Dros. Hij roept de politiek op te komen tot een vuurwerkverbod. ,,Alleen een landelijk vuurwerkverbod kan het grote aantal ernstige incidenten en het aantal slachtoffers terugdringen en daar lijkt steeds meer draagvlak voor te bestaan", aldus Dros. ,,We rekenen op Den Haag."

De politiechef deed deze uitspraak bij een persbijeenkomst van de politie-eenheid Oost-Nederland woensdag in Arnhem. Daarbij werd vooruit gekeken naar het komende jaar, maar ook een terugblik op de afgelopen jaarwisseling bleef niet uit. Dros ging daarbij nog specifiek in op de situatie in Ede. Hij sprak ,,zijn afschuw uit over het lafhartige gedrag van tientallen jongeren tijdens de jaarwisseling. Door brandweer- en politiemedewerkers is aangifte gedaan van poging zware mishandeling vanwege het gooien van vuurwerk", volgens Dros met de kracht van explosieven.

De hulpdiensten kregen afgelopen jaarwisseling te maken met een lichte stijging van het aantal incidenten ten opzichte van 2019. Van de 1.276 incidenten (1.211 incidenten in 2019) waren 563 vuurwerk gerelateerd (462 in 2019) en in 267 gevallen betrof het een brand of een ontploffing (224 in 2019).

De hulpdiensten werden in Ede bekogeld met vuurwerk tijdens een autobrand op 31 december aan de Sterkenburg. Het zou daarbij gaan om een groep van ongeveer dertig jongeren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie