Afbeelding
Gemeente Ede

Graaf mee in het verleden van Ede-Zuid

9 januari 2020 om 18:38 Historie

EDE Hoe leefden bewoners van Ede in de Bronstijd en de IJzertijd? Welke sporen van bewoning zijn er te vinden? Iedereen die geïnteresseerd is, kan meehelpen bij archeologische opgravingen in Ede-Zuid. Inwoners van Ede die dat leuk vinden zijn welkom om tot en met woensdag 22 januari 2020 mee te helpen bij de opgravingen.

In het gebied tussen de Ansinghstraat, Reehorsterweg, Roelofsstraat en Suriestraat in Ede-Zuid worden dit jaar 45 woningen gebouwd. Dit project heet Park Reehorst. Wethouder Hester Veltman (erfgoed): ,,Vanaf februari bouwen we op deze plek aan de toekomst van Ede. Mooi dat inwoners van Ede vooruitlopend daarop de kans krijgen om te graven in het verleden van Ede. Hopelijk komen er veel mensen!"

Ontwikkelaar Nikkels Projecten uit Twello biedt de ruimte voor deze 'burgerwetenschap'. Dit is onderzoek dat in zijn geheel of gedeeltelijk door burgers of niet-professionele wetenschappers wordt uitgevoerd. Dankzij inzet van deze betrokkenen, wordt veel relevante informatie verzameld.

Mensen die willen meehelpen bij deze archeologische opgravingen kunnen zich aanmelden via info@ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie