Een olieverfschilderij van Tini van Gijtenbeek uit Ede.
Een olieverfschilderij van Tini van Gijtenbeek uit Ede. Gijtenbeek

Kunsttentoonstelling "katten/winter" opent.

9 januari 2020 om 20:08 Kunst Deel je nieuws

Harskamp. Katten en winter zijn de twee thema’s voor de nieuwe tentoonstelling in Galerie Zuid te Harskamp. Negen kunstenaars maakten speciaal voor deze expositie nieuw werk. Vanaf woensdag 15 januari is deze afwisselende collectie kunst te bekijken in de Harskamper galerie.

Tini van Gijtenbeek(Ede), schildert met olieverf op doek. Met grote aandacht schildert zij grote katten als leeuwen en tijgers. Een fraaie kleuropbouw en mooie stofuitdrukking zorgen voor een realistische weergave. De geëtste katten van Ans van der Zweep(Renkum) hebben soms iets menselijk. Een zittende kat kijkt je, met een kroontje op het hoofd, olijk aan. In andere etsen komt de diepzinnigheid van de kat prachtig naar voren. Een zittende kat met ijsblauwe ogen van Antonia van Loon(Oosterhout) combineert beide thema’s in 1 keramisch werkstuk. Ook bij haar andere werken zoekt ze de verbinding tussen beide onderwerpen. Het kleine katje dat in de vacht van de moederkat bescherming zoekt tegen de kou is daar een mooi voorbeeld van. Bert Hoekstra(Renkum) heeft de winter als onderwerp gekozen voor zijn zwart/witte houtsneden. Met zich verbredende en versmallende zwarte lijnen geeft hij het mistige winterse landschap op eigen wijze vorm.

Els Bleijenberg, Hanke Cannegieter, Hanneke Bruinjé, Guus Kuit en Marian van Veen maken het negental vol met keramische beelden, kleuretsen, droge naalden en olieverfschilderijen. Van 15 januari t/m 11 april kan men deze boeiende expositie bekijken in Galerie Zuid, Molenweg 109 te Harskamp. Open: woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. De toegang is vrij. (meer informatie vanaf 15 januari op www.galeriezuid.nl )

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie