Afbeelding
Theo Beumer

Wet van Murphy krijgt HV Reehorst niet klein

12 januari 2020 om 10:31 Overig

EDE HV Reehorst heeft in het verre Leeuwarden mede degradatieconcurrent Cometas met 22-27 verslagen. Maar voor het zover was leek de Wet van Murphy de Edese handballers te dwarsbomen.

Eip Janssen

,,Dat kun je wel zeggen. Wat we gisteravond (zaterdag) meemaakten dwingt respect af. Maar mijn ploeg heeft niet alleen karakter getoond, maar ook belangrijke punten gehaald", opende trainer/coach Sander Barents.

De inwoner van Venray haalde het adagium van ruimtevaartingenieur Edward A. Murphy - vrij vertaald: Als iets mis kan gaan, zal het mis gaan - aan om zijn belevenissen rond de uitwedstrijd weer te geven.

ONGELUK ,,We waren goed op tijd vertrokken. Bij Steenwijk was een ernstig ongeluk gebeurd, en moest ruim anderhalf uur worden gewacht, alvorens we door mochten rijden. Dat betekende dat wij de aanvangstijd 20.45 uur niet meer konden halen", vertelde Barents.

Na veel overleg waarbij de thuisclub, die wel wilde meewerken, met de zaalbeheerder moest regelen dat het eindtijdstip aanzienlijk werd verlaat, kon iets na 21.30 uur worden begonnen.

,,De warming-up was nog geen tien minuten. Er mocht niet met hars worden gespeeld. Dat is niet ideaal en spelers hebben daar veel moeite mee. Het speeltempo ligt dan veel lager en dat zie je ook in de eindscores. En tot overmaat van ramp viel in de tweede helft een van de scheidsrechters geblesseerd uit. Ook dat werd na overleg opgelost door met een arbiter verder te gaan. Cometas, HV Reehorst, zaalbeheerder en scheidsrechters hebben ons, maar ook de bond uiteindelijk veel kopzorgen ontnomen. Want je moet er niet aandenken 24-uur later of door de weeks te moeten inhalen of uitspelen. Het was allemaal niet ideaal maar de winst vergoedde veel zo niet alles", glunderde Sander Barents.

START HV Reehorst, dat weg moet zien te blijven van de onderste drie ploegen, ging goed van start.

,,Binnen acht minuten namen we een 3-7 voorsprong. Een verschil dat we nooit meer hebben weggegeven. Bij rust stond Reehorst met 10-16 voor. Er werd niet super goed gespeeld maar wel effectief. Dat hoefde ook niet omdat alleen winst telde deze keer. Meestal wil ik ook graag goed spelen, maar je moet soms kiezen."

In de tweede helft maakte HV Reehorst het zich in de aanvangsfase nog wat lastig.

,,Een periode waarin we vier of vijf open kansen lieten liggen. Het werd nog even 14-17 voordat HV Reehorst met een tussensprint de thuisclub op een 16-22 achterstand zette. Daarna kon ik iedereen die mee was speeltijd geven", ging Barents verder.

Een van die spelers was de bij HV Reehorst teruggekeerde Brandon van London.

,,Een cirkelloper die de switch maakte van HV Reehorst naar Swift (nu DFS) Arnhem. Zijn overschrijving is in de winterstop goedgekeurd, Op die positie (Cirkel, red.) was aanvulling wenselijk en dat dit nu gerealiseerd is, stemt mij tevreden", licht Sander Barents toe.

HV Reehorst speelde de wedstrijd soepel uit naar een 22-27 winst.

,,We zijn nooit echt in gevaar geweest. De Wet van Murphy kreeg geen vat op ons", besloot Barents lachend.

De stand in de tweede divisie, waarbij drie ploegen degraderen is nu: 9. HV Reehorst 13-11. 10. NHC 2 12-10, Cometas 13-6 en HVC 13-1.

Zaterdagavond is de belangrijke wedstrijd HV Reehorst – NHC. In sporthal 't Riet kan de thuisclub bij winst goede zakendoen. De aanvang van deze kraker is 20.25 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie