Twee deuren en een gang
Twee deuren en een gang Hans Verwater

Toneelvereniging MARE speelt In Vrede in Akoesticum ter ere van 75 jaar Vrijheid

12 januari 2020 om 11:33 Kunst Deel je nieuws

Toneelvereniging MARE speelt op woensdag 5 en vrijdag 7 februari In Vrede van Rik van den Bos. De regie is in handen van Casper Coenegracht.

Hoe leven we in vrede? Hoe ouder je wordt, hoe meer je je realiseert dat alles stopt. Dat bij het sterven van elke persoon, cruciale informatie verloren gaat. Hoever mag je gaan om elke druppel informatie uit iemand te persen? Wat is heiliger: ‘de waarheid’ of de mens die daar omheen zit? Als een schil.

Wat gebeurt er als je er op latere leeftijd achter komt dat je een andere identiteit hebt dan je altijd dacht? Dat je ouders je ouders niet zijn. En je de geschiedenis van je familie niet kent. Wat gebeurt er als jouw perspectief op goed en fout niet overeenkomt met het perspectief van anderen? Wat doet oorlog met mensen? En hoe kan het dat, ondanks dat 75 jaar geleden de vrede werd uitgeroepen, er voor veel mensen nog lang geen vrede is?

In Vrede van Rik van den Bos is een voorstelling over de verwoestende én verbindende kracht van verhalen en werd in 2019 enthousiast door pers en publiek ontvangen. Nu haalt toneelvereniging MARE uit Bennekom de voorstelling op 5 en 7 februari 2020 naar Akoesticum.

Voorafgaand aan de voorstelling is er de mogelijkheid om te dineren in Akoesticum. U kunt dan deelnemen aan een maaltijd waarbij u in gesprek kunt gaan met deskundigen en elkaar over het thema vrijheid. De geserveerde maaltijd zal aansluiten op dit thema.

Datum: Woensdag 5 en vrijdag 7 februari

Tijd: 20.15 – 21.35 uur (theaterarrangement vanaf 18.30 uur)
Toegang: €15,00 (early bird), €17,50 (regulier)  en €30 theaterarrangement (inclusief maaltijd)

Locatie: Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2D-42 (naast station Ede-Wageningen)
Alle tickets zijn inclusief één consumptie.

Kaarten reserveren kan via akoesticum.org/invrede of via mare-toneel.nl

Meer informatie is te vinden op de website van MARE: www.mare-toneel.nl

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie