wethouder Hester Veltman en kunstenares Ellen Bouter onthullen Shelter
wethouder Hester Veltman en kunstenares Ellen Bouter onthullen Shelter Gert Jan Koster

Wethouder Hester Veltman onthult kunstproject Shelter

12 januari 2020 om 14:31 Kunst Deel je nieuws

Op zaterdag 10 januari verzamelden zich meer dan 100 genodigden bij De Smeedplaats voor de feestelijke onthulling van het kunstproject Shelter.

Wethouder Hester Veltman onthulde het kunstwerk van Ellen Bouter i.s.m. historicus Kees Heitink met een prachtige toespraak over de evacuatie van Bennekom en de V1 bom die daarna in 1945 viel vlakbij de oude smederij van de Nooij. Er waren geen slachtoffers omdat heel Bennekom ontruimd was. Wonderwel overleefde de kastanjeboom voor de smederij de klap. De boom heeft alles 'gezien' en in zich opgeslagen. De verhalen worden door het kunstwerk Shelter weer tot leven gebracht.

De wethouder koppelde deze verhalen aan de actualiteit, waarin velen nog op de vlucht zijn voor oorlogsgeweld.

Vervolgens werd met een ontroerende openingsact van Anna van Diepen(mime), Marlijn Brink(zang) en Peter Bouter(gitaar) het thema vluchten verbeeld.

De bijeenkomst werd afgesloten met een toespraak van  Christiaan de Nooij, waarin hij het verhaal van zijn familie tijdens de oorlog vertelde.

Tijdens de expositie periode dagelijks van 10 januari - 29 februari zijn er meerdere activiteiten in en rondom De Smeedplaats, Veenderweg 36 Bennekom. Onder andere een tentoonstelling van kunstenaars die daar hun atelier hebben en een voorstelling Shelter op 8 februari 15.00 uur. Toegang gratis, aanmelden en meer info via www.ellenbouter.nl/Shelter en www.desmeedplaats.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie