PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ede

Nieuwe achternaam geeft slachtoffer misbruik (23) nieuwe identiteit

Uitderegio
Foto: Lara van der Krift
14 jan 2020, 19:00
Voor een fototentoonstelling houdt Susanne een uitspraak omhoog die de dader haar vaak influisterde tijdens het misbruik.
Voor een fototentoonstelling houdt Susanne een uitspraak omhoog die de dader haar vaak influisterde tijdens het misbruik.
REGIO

Door haar achternaam werd ze eigenlijk bij voortduring herinnerd aan het familielid dat haar jarenlang seksueel misbruikte. Sinds kort draagt Susanne Bravenboer (23) uit Barneveld echter de naam van haar moeder Therese, waardoor het beter met haar gaat. Samen pleiten ze er nu voor dat misbruikslachtoffers gratis hun naam mogen veranderen, want een dergelijke stap kost hen nu in de meeste gevallen nog honderden euro's. Tot Susannes en Thereses teleurstelling wil minister Sander Dekker daar echter niet helemaal aan.

Jarenlang werd Susanne door een familielid thuis seksueel misbruikt. Het leverde haar een trauma op, waarvan ze nog dagelijks de zware gevolgen ondervindt: ze is arbeidsongeschikt en zit in de bijstand, heeft geregeld paniekaanvallen en heeft moeite om zich te concentreren en om relaties aan te gaan. ,,Tot mijn zestiende heb ik het altijd voor..

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via: