Afbeelding
Foto Janus Visser/BDU

Het Koetshuis behoudt Michelinster

13 januari 2020 om 13:08 Zakelijk

BENNEKOM Restaurant Het Koetshuis in Bennekom behoudt zijn prestigieuze Michelinster. Dat bleek maandag bij de presentatie van de nieuwe Michelingids in Amsterdam. 

Horecavaksite Missethoreca publiceerde vorig jaar de criteria (voor restaurants met één, twee of drie sterren: "Een ster: heel precies en constant. twee sterren: het wauw-effect. Hier beheerst de keuken het ambacht geheel. drie: wanneer ambacht een kunst wordt."

Dit jaar mogen 111 restaurants in Nederland zich 'Sterrenrestaurant' noemen. Deze restaurants, volgens Michelin de beste en vaak meest luxueuze van ons land, worden jaarlijks bekroond in de zogeheten Rode Gids. Acht restaurants in ons land hebben een eerste Michelinster bemachtigd. Dit jaar komen er geen restaurants met een tweede of derde ster bij, maakte de Franse bandenfabrikant bekend.

De restaurants met twee Michelinsterren behouden deze. Dat zijn er op dit moment zeventien. Ook de twee driesterrenrestaurants, De Librije in Zwolle (Overijssel) en Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen behouden de maximale onderscheiding. Tot vorig jaar was er nog een derde driesterrenrestaurant, maar De Leest in Vaassen sloot onlangs de deuren.

Michelin reikte dit jaar voor het eerst drie prijzen uit. Nieuw is de Young Chef Award voor de 23-jarige Cas Pikaar van restaurant Doyy in Eindhoven. Voor het eerst was er ook de Service Award, die Michelin in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland toekende aan Peter Bruins van restaurant Bokkedoorns in Overveen. De beste sommelier van het jaar is Koen van der Plas van Kasteel Heemstede in Houten.

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie