Afbeelding
Dierenambulance Gelderse Vallei

Reislustige 'Smoes' onder motorkap herenigd met baasje

14 januari 2020 om 14:51 Dieren

EDE Medewerkers van de dierenambulance Gelderse Vallei hebben dinsdag een reislustige kat herenigd met zijn baasje. Het beestje woont in Zevenaar, maar werd in Otterlo onder een motorkap aangetroffen door een automobilist die uit Warnsveld kwam. ,,Waarschijnlijk heeft de kat al een rit eerder onder een motorkap meegelift, want deze automobilist is niet eens in Zevenaar geweest", legt voorzitter van de dierenambulance Daniëlle Fränkel uit. Dat is des te meer waarschijnlijk, omdat 'Smoes' al vaker in auto's was gekropen, waarschijnlijk om te genieten van de warme motor. ,,Maar de kat heeft nog nooit zo'n afstand afgelegd."

De automobilist bevrijdde de kat en vroeg dierenambulance-medewerkers om 'Smoes' na te kijken. ,,De kat mankeerde niets en was gelukkig gechipt. Zo wisten we dat hij uit Zevenaar kwam en konden we de eigenaresse informeren." Mevrouw Husken heeft de zwarte kater dinsdag op kunnen halen in Otterlo. De kat was al vermist sinds zaterdag.

Fränkel kan zich een kat herinneren die van de Mc Donalds in Arnhem tot Ede mee liftte en een kitten van 6 maanden die vanuit Osch werd opgemerkt in Otterlo. ,, Het zijn altijd wel katten, eigenlijk nooit andere dieren."

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie